MESEC SOCIALE IN ZDRAVSTVA ŠOU V LJUBLJANI 2012

Mesec april je pri Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) že tradicionalno Mesec sociale in zdravstva. Letos se dogaja že devetič zapored, do konca meseca pa se bo odvilo veliko zanimivih in (…)

(…) brezplačnih dogodkov.


Andraž Počič, minister za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani: »Socialne in zdravstvene teme so med študenti običajno premalo izpostavljene, zato jim vsako leto namenjamo več pozornosti v Mesecu sociale in zdravstva. Tako se bomo letos dotaknili mnogih aktualnih tem, o katerih želimo osvestiti tudi študente. Med drugim bomo govorili o nevarnosti vpliva kozmetičnih izdelkov na telo, problematiki prepovedanih snovi v športu, o prostovoljstvu, ekologiji, organizirali bomo tudi čistilno akcijo. Najpomembnejši dogodek Meseca sociale in zdravstva bo tudi letos študentska krvodajalska akcija, ki bo 17. in 18. aprila in na katero že zdaj vabimo študente.«

 

V prvem tednu Meseca sociale in zdravstva so se lahko študentje in vsi ostali udeležili delavnice o motnjah hranjenja, predavanja o zagoreli, lepi, a nezdravi koži in predavanja o toksičnosti spojin v kozmetičnih izdelkih, na katerem so lahko predvsem študentke izvedele več o sestavinah izdelkov v svojih kozmetičnih torbicah. Osrednji dogodek tega tedna je bil projekt Spregovorimo o luskavici – dotaknimo se bistva, ki je potekal v sredo, 4. 4. 2012, od 10.00 do 14.00 na ploščadi pred Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani (Korytkova 2, Ljubljana). Študentje, člani Društva psoriatikov Slovenije so tam postavili kocko, v kateri so se lahko udeleženci podrobneje seznanili s to boleznijo: z vzroki za nastanek, z osebnimi zgodbami bolnikov in možnostmi zdravljenja.

 

V drugem tednu letošnjega Meseca sociale in zdravstva so se zvrstili delavnica Izkušnja spreminja, delavnica o motnjah hranjenja in predavanje o pomenu krvodajalstva. Osrednji dogodek tega tedna je bil dogodek Sociala se predstavi. 

Najpomembnejši dogodek tretjega tedna Meseca sociale in zdravstva je bil študentska krvodajalska akcija Častim ½ litra!, ki je bil v torek, 17. 4. (7.00–14.30), in v sredo, 18. 4. (7.00–16.30) na Zavodu za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva 6, Ljubljana. Študentje so lahko v tem tednu sodelovali še v Krogu zdravja, v študentskih naseljih in trgovskih centrih so izvedeli več o prekomerni uporabi zdravil, lahko pa so se udeležili tudi delavnice o škodljivosti prepovedanih snovi v športu.

 

Letošnji Mesec sociale in zdravstva ŠOU v Ljubljani se bo zaključil s študentsko čistilno (atr)akcijo, ki bo v ponedeljek, 23. 4. 2012, potekala na Kardeljevi ploščadi, predavanja v zadnjem tednu pa bodo namenjena prostovoljstvu in ekologiji.

 

Program Meseca sociale in zdravstva ŠOU v Ljubljani 2012 (urnik in opisi) je dostopen na spletni strani ŠOU v Ljubljani, natančneje na povezavi www.sou-lj.si/msz2012. Projekt lahko spremljate tudi na Facebook strani Mesec sociale in zdravstva 2012.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.