USPEŠNO IZVEDENO PREDAVANJE PETRA FLORJANČIČA

V četrtek, 5.4., je v Centru Evropa v organizaciji Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ) ter Revije Študent potekalo predavanje znamenitega slovenskega izumitelja Petra Florjančiča.

Peter Florjančič, s katerem smo pred kratkim izvedli intervju, ki je objavljen na strani https://www.student.si/preberi-si/aktualno/peter-florjancic-kljucni-so-pogum-vera-v-svoj-uspeh-in–sreca.html, je pripravil zelo zanimivo predavanje, ki je držalo poslušalce v popolni pozornosti skoraj dve uri.

To niti ni bilo tako težko, saj ima Florjančič skoraj neverjetno življenjsko zgodbo, o kateri je bil posnet tudi film z naslovom Zgodba o gospodu Petru F.

Predavanje je potekalo tudi v sklopu dejavnosti MDDSZ, saj je bil Florjančič z njihove strani imenovan za Ambasadorja aktivnega staranja in medgeneracijskega sodelovanja.

http://www.mddsz.gov.si/si/teme_projekti/el2012/peter_florjancic/

Tako je bilo že samo predavanje vzorčen primer medgeneracijskega sodelovanja, saj so se že pri organizaciji povezali ljudje vseh generacij, na samem predavanju pa je bilo to še toliko bolj očitno, saj je bilo tam mnogo nadebudnih mladih ljudi, predvsem študentov, ki jim je predaval človek zrelih let z izjemno življenjsko potjo.

Peter Florjančič je zelo iskriv govornik. Poleg pripovedovanja svoje življenjske zgodbe (v krajši verziji), je podal tudi svojo pronicljivo analizo sedanjega stanja gospodarske krize in nanizal nekaj svojih predlogov za njeno reševanje (trend vidi predvsem v prilagodljivih družinskih podjetjih), predavanje pa je sklenil z domislico, da mu je ‘zelo žal, da tako slabo vidi, ker je med občinstvom verjetno veliko luštnih punc’.

Predavanje je bilo zelo dobro obiskano, celo tako, da vseh prijav organizatorji zaradi omejenega prostora nismo mogli sprejeti, bo pa ravno zato podobno predavanje morda izvedeno še kdaj v bližnji prihodnosti.

Blaž Božnar

Foto: Erik Rant

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.