V Biotehniški center Naklo po kariero na podeželju

Višja strokovna šola Biotehniškega centra Naklo izobražuje inženirje kmetijstva in krajinenaravovarstva in hortikulture, poleg tega pa s svojo razvojno, založniško in raziskovalno dejavnostjo vse bolj postaja središče raznolikih priložnosti za razvoj podeželja. 

V ospredje postavljajo občutek za naravo ter skrb za urejenost okolja v sodelovanju z gospodarstvom. Veliko delujejo mednarodno, usmerjeni so v aplikativne raziskave. Organizirajo vsakoletno konferenco VIVUS z mednarodno udeležbo. Izdajajo strokovne publikacije in tri strokovne revijeMoje podeželje, Floristika in Rajski vrtovi. Zanimivosti s predavanj in vaj, tekmovanj in natečajev, projektov in sodelovanja z gospodarstvom, prakse v tujini ter drugega mednarodnega povezovanja objavljajo tudi na Facebook strani Biotehniškega centra Naklo.


Slovensko gospodarstvo se ves čas sooča z novimi izzivi. Zaposlitvene možnosti diplomantov višješolskih programov Biotehniškega centra Naklo s področja kmetijstva, naravovarstva in hortikulture povečujejo tudi pridobljene kompetence s področja podjetništva in trženja ter moduli s storitvenega področja. 40 % študijskega programa je praktično usmerjenega oz. študenti v dveh letih opravijo 800 ur praktičnega izobraževanja.

 

Biotehniški center Naklo sodeluje tudi v več projektih, s katerimi omogoča študentom in zaposlenim izobraževanje in bivanje v tujini, saj je to ena od priložnosti za več znanja (Erasmus+, Norway Grants, Swiss Grants).

Izobražujejo v dveletnih višješolskih programih: Upravljanje podeželja in krajine, Naravovarstvo, Hortikultura.


Dodana vrednost vseh 3 programov:

  • bistveno: kombinacija izobraževanja, raziskovanja ter strokovne prakse
  • atraktivni programi, poklici prihodnosti
  • tekmovanja, natečaji
  • sodelovanje z gospodarstvom
  • praksa v tujini Erasmus+ ter drugo mednarodno povezovanje
  • raziskovalna usmerjenost
  • pisanje člankov v strokovne revije
  • udeležba na konferencah 

Vsi, ki vas zanimajo biotehniška področja, življenje in delo na podeželju, hortikulturne rešitve ter varovanje narave, ste vljudno vabljeni na informativne dni v februarju 2015:

v petek, 13. 2. 2015, ob 17. uri za redni in izredni študij;

v soboto, 14. 2. 2015, ob 11. uri za redni in izredni študij.

INFORMACIJE: BIOTEHNIŠKI CENTER NAKLO, VIŠJA STROKOVNA ŠOLA

Strahinj 99, 4202 Naklo

T: 04 277 21 45

S: www.bc-naklo.si

E: bcreferat@gmail.com


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.