Kidanje, kidanje …

Civilno družbena iniciativa (CDI), ki deluje v okviru Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, je v petek že tretje leto zapored organizirala akcijo odstranjevanja snega pod sloganom »Pomagam + migam = kidam«. Akcija kidanja snega je namenjena starejšim občanom naše prestolnice, ki sami težko opravijo z obilico snega pred svojimi vrati.

 

Študentska Civilno družbena iniciativa tudi letos v projekt vstopa skupaj z Zavodom za oskrbo na domu Ljubljana, ki ima širok pregled nad starejšimi občani, potrebnimi pomoči na domu. Sodelovanje z zavodom tako predstavlja pomemben del projekta, ki v veliki meri pripomore h krepitvi medgeneracijske solidarnosti med mlajšo in starejšo generacijo.

 

Akcija je potekala v petek, med 9. in 15. uro, ko se je na teren odpravilo okoli 15 študentov prostovoljcev. Občani, ki potrebujejo pomoč pri čiščenju dvorišč in pločnikov.

 

Tomaž Rakar, vodja CDI: »Študentska Civilno-družbena iniciativa tudi letos z veseljem nadaljuje zdaj že tradicionalen projekt. Verjamemo, da bomo tudi tokrat na pomoč priskočili številnim starejšim občanom, ki tovrstnih opravil niso zmožni sami opraviti. Zadovoljni bomo, ker bomo storili nekaj dobrega in tako združili prijetno s koristnim.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.