V boju proti Aidsu!

Ob Svetovnem dnevu boja proti AIDS-u bodo študenti na vseh fakultetah Univerze v Mariboru prejeli kondome, rdeče pentlje in informativne letake. Študentje se bodo lahko tudi brezplačno testirali v UKC Maribor.
Študentska organizacija Univerze v Mariboru tudi letos prireja projekt ob Svetovnem dnevu boja proti AIDS-u, ki bo potekal v torek, 1. decembra med 8. in 14. uro na fakultetah Univerze v Mariboru. Na ta način želi ŠOUM študente in vse mlade osvestiti o pomenu uporabe kondomov ter o nevarnostih širjenja bolezni HIV, predvsem pa želi vplivati na preprečitev širjenja te nevarne bolezni. Ob ponedeljkih med 10. in 12. uro pa poteka na infekcijskem oddelku Univerzitetnega kliničnega centra Maribor tudi brezplačno testiranje.

Predstavniki ŠOUM bodo tako na Svetovni dan boja proti Aidsu na vseh fakultetah Univerze v Mariboru (tudi v dislociranih enotah v Celju, Kranju in Ljubljani) študentom in vsem mladim delili rdeče pentlje, kondome in informativne letake o značilnostih in posledicah te nevarne bolezni. Prav tako bodo študentom nudili informacije o tem kje se lahko testirajo, ob tem pa jih bodo tudi opozarjali na uporabo kondomov, saj lahko le tako vplivajo na zmanjšanje širjenja virusa HIV in zaščito pred njim.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.