SLAVNOSTNI PLES PRAVNE FAKULTETE

Kot verjetno že veste, Univerza v Ljubljani letos praznuje 90-letnico svoje ustanovitve. Pravna fakulteta je bila skupaj s 4 drugimi fakultetami ena izmed njenih ustanovnih članic in je bila torej prav tako ustanovljena daljnega leta 1919.

Ker je 90 let že kar častitljiva starost, se na Pravni fakulteti vrsti kar nekaj prireditev, ki naj bi na to opozorile.
Svoj delež pri tem so prispevali tudi študentje Pravne fakultete (točneje študentska organizacija in študentski svet), ki so se med drugim izkazali z organizacijo slavnostnega plesa, ki je potekal 19. 11.

v Festivalni dvorani. Prireditev pa ni bila namenjena zgolj plesu, ampak so študentje pripravili tudi zanimiv kulturno-zabavni program, ki je obsegal Impro ligo, nastop stand up komika Vida Valiča, glasbene zasedbe Pushluschtae, inštrumentalnega tria Apassionato in pa seveda – nomen est omen – slavnostni valček.
Slavnosti prireditve je bil posvečen tudi dresscode, ki je udeležencem zapovedoval obleči večerno toaleto. Sam sem se sicer znašel v manjši dilemi, ali je s terminom ‘večerna toaleta’ mišljena spalna srajca ali elegantna obleka, vendar sem se naposled le odločil za slednjo varianto in ko sem na samo prireditev prispel, sem opazil, da se nisem uštel.

Že vnaprej sem vedel, da bo prireditev odlično uspela, saj sem se, poleg tega, da sem povsem zaupal organizatorjem prireditve, zavedal dejstva, da s(m)o pravniki (seveda pa tekom študija vedno bolj tudi študentje prava) nekakšne zanimive dvoživke. Čez dan in v poklicnem življenju povečini uglajeni, elegantni, v očeh nekaterih tudi vzvišeni posamezniki, ki se ukvarjajo z zapletenimi pravnimi problemi in njihovemu reševanju, ponoči oziroma natančneje ob posebnih družabnih priložnostih pa se prelevijo v izjemno družabna, često tudi precej glasna bitja, ki ob kapljici rujnega znajo razkriti marsikaterega izmed svojih sicer skritih talentov in lastnosti. V obeh svojskostih odstopajo od primerljivo izobraženih kolegov drugih profesij. Izjeme seveda potrjujejo pravilo.

Da je bila prireditev vredna udeležbe, so s svojo navzočnostjo potrdili tudi profesorji s fakultete, ki pa so pobegnili ravno takrat, ko je večer za večino ostalih postajal vedno bolj zanimiv, usta mladih bodočih pravnikov pa bolj zgovorna.

Skratka, udeleženci smo bili s programom in potekom prireditve nasploh izjemno zadovoljni in že z veseljem pričakujemo 100-letnico fakultete in univerze.

Blaž Božnar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.