V Ljubljano prihaja Jovanotti

Hand holding microphone
Foto: FOTOKITA iz iStock

Januarja prihodnje leto k nam prihaja eden od najbolj popularnih, cenjenih in prodajanih italijanskih glasbenikov – Lorenzo “Jovanotti” Cherubini!

Jovanotti bo 12. januarja 2016 v ljubljanskih Stožicah predstavil svoj avdio-vizualni spektakel “Jovanotti nei Palasport”!

 

Po zmagoslavnem zaključku turneje “Lorenzo Negli Stadi 2015”, katero si je na 13-ih koncertih po Italiji ogledalo kar pol milijona obiskovalcev, se bo Jovanotti ustavil tudi v slovenski prestolnici, tokrat v okviru turneje »Jovanotti nei Palasport«.  Markantni glasbenik, ki v svojemu glasbenemu izrazu združuje tradicijo italijanskih korenin in sodobni, mednarodni zvok, bo tako v Sloveniji nastopil po več kot 20-ih letih!

 

Lorenzo “Jovanotti” Cherubini je že več kot 30 let eden najpomembnejših italijanskih glasbenikov – in danes to velja še bolj kot kadarkoli prej! Njegove skladbe, albumi, koncerti (pravzaprav avdio-vizualni spektakli) zabavajo milijone ljudi, a Lorenzo se ne namerava ustaviti. V premikanju po glasbenemu prostoru z intenzivno strastjo, močjo, kreativnostjo in vitalnostjo se z njim ne morejo kosati niti njegovi stanovski kolegi – Jovanottija žene močna volja in strast, ki presega časovne omejitve.

Njegovi artistični začetki segajo v 80-ta leta prejšnjega stoletja, njegova glasbena evolucija pa se kaže v besedilih (in glasbi), ki se skozi čas čedalje bolj dotikajo filozofskih, socialnih, osebnih in političnih tematik. To so tipični elementi njegovega novejšega glasbenega izraza.

 

Glasbeni inovator v živo priredi predstavo, ki nenehno raste, se prilagaja in razvija in ustvarja edinstveno in osebno umetniško izkušnjo. Pri Jovanottiju gre pravzaprav za nekakšno evolucijo napetosti in intenzivnosti. Njegovi koncerti so pustolovščina, izkušnja brez primere; so mešanica gledaliških in glasbenih elementov, ki že leta osuplja množice. Jovanottijeve glasbene predstave vsebujejo neverjetno scenografijo ob spremljavi izjemnih glasbenikov, so nekakšni obredi sodobne glasbe, v katerih je protagonist avtor, scenarist, dramaturg, režiser, kostumograf, scenograf, aranžer, pevec, glasbeni in umetniški vodja … To je predstava, ki si jo je zamislil Lorenzo – umetnik, ki ni nikoli docela zadovoljen, temveč vedno išče nove oblike ustvarjanja in eksperimentira z jeziki, ki komunicirajo kreativno velikodušnost in izjemno predanost energiji in strasti. Vsaka beseda, vsaka nota, vsaka sličica, vsak koncertni žaromet je del sveta, ki ga je Lorenzo zgradil skozi leta trdega dela. In prav ta šarmanten, ganljiv svet bo Lorenzo 12. januarja 2016 pripeljal tudi v Ljubljano.

 

“V nekem Pasolinijevem filmu Orson Welles poda definicijo Fellinija za katero sam lahko samo sanjam, da jo bodo nekoč podelili tudi meni: ‘On pleše’. Če me boste nekoč hoteli definirati, bi bil zelo počaščen s to definicijo … Jovanotti: on pleše!”

Več kot zgolj zaporedje premikov, bolj kot konstantni poskus preoblikovanja gline naše eksistence v boljšo obliko. Jovanotti je ples, ki raste, se spreminja in odrašča, a ohranja vseprisotni sloj odkritosti in povezanosti z občinstvom, ki mu sledi in v nenehni spremembi prepozna vztrajno težnjo po pozitivnosti, ki jo iščemo prav vsi.

 

Avdio-vizualni spektakel »Jovanotti nei Palasport« bo predstavljen 19. novembra v Riminiju, v Ljubljano pa prihaja dva meseca kasneje, 12. januarja 2016.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.