Strategija za zdravo in dolgo življenje

Portrait of a successful confident mature gray-haired lady, business woman, ceo or business tutor, standing in the office with arms crossed, looking and friendly smiling into the camera
Foto: Kateryna Onyshchuk iz iStock

Kakšna je strategija za zdravo in dolgo življenje? Dr. Barry Sears, mednarodno priznan strokovnjak s področja preučevanja vpliva hrane na hormone trdi, da je ključ v pravilni prehrani. S pravilnim ravnovesjem hormonov se izognete kroničnim boleznim in prihodnost vzamete v svoje roke. Zoni zaupajo mnogi hollywoodski zvezdniki in olimpijski zmagovalci, tako tuji kot slovenski.

Kljub temu, da je prekomerna teža pri nekaterih neizogibna, saj imajo za njo gensko zasnovo, se prepogosto ne zavedamo, da svoje genske zapise aktiviramo sami. Pravi razlog, zaradi katerega se redimo in zbolevamo, je tiho vnetje, ki ga spodbudimo z nepravilno prehrano. Bolezni, kot so diabetes, srčno-žilne bolezni, rak in Alzheimerjeva bolezen, ne nastanejo čez noč, ampak so posledica nabiranja poškodb, ki jih povzročajo nenehni napadi tihega vnetja.

Kako si zagotoviti zdravo življenje?

Zona ne temelji na štetju kalorij, temveč na hormonskih posledicah zaužite hrane. S premišljenim prehranjevanjem lahko spremenimo ravnanje hormonov in si s tem zagotovimo daljše življenje v nasprotju s tem, kar predvideva naša genetika. Pripravljeni pa moramo biti na prehranjevanje ob pravem času in v pravi količini.

Povečajte količine omege 3 v vaši prehrani!

Nastajanje tihega vnetja lahko preprečite na naslednja načina:

  1. Z zmanjšanjem količine omega 6 maščobnih kislin v prehrani,
  2. S povečanjem količine omege 3 v prehrani.

Zona čez dan predvideva vsaj pet obrokov in prigrizkov: zajtrk v roku ene ure od trenutka, ko vstanemo, kosilo, popoldanski prigrizek, večerjo in vedno mamljiv prigrizek pred spanjem. Končni cilj Zone je zmanjšanje toksične maščobe (arahidonske kisline), ker ta vpliva na tiho vnetje.  Dva ključna nasveta za dosego ciljev:

  1. Vsak dan morate popiti liter vode na 25 kilogramov svoje teže, saj njen primanjkljaj povzroča počasno presnovo, slabšo koncentracijo in manj energije,
  2. Kar največ ogljikovih hidratov morate zaužiti iz zelenjave in sadja, ker s tem dobimo velike količine polifenolov, ki zavirajo tiho vnetje.

Dieta ali življenjski slog?

Rezultati so vidni že po nekaj dneh. Zaradi stabiliziranega nivoja sladkorja v krvnem obtoku razmišljanje postane hitrejše, lažje se koncentrirate in lakota postane neznanka. S pripravo obrokov po zakonitostih EnerZone, boste že po enem tednu opazili napredek tako v izgubi kilogramov kot samem počutju. Poleg tega si boste omogočili zavidljive rezultate na športnih igriščih, saj boste iz svojega telesa iztisnili maksimalni potencial.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.