V Mariboru se bo gradilo!

Društvo študentov fakultete za Gradbeništvo Univerze v Mariboru skupaj s sodelovanjem društva študentov FFG Univerze v Ljubljani organizira prvo vse slovensko tekmovanje v konstruiranju mostov iz špagetov.

Dogodek z naslovom »Ali je kaj trden most?« se bo odvijal od 21. do 23. marca v Mariboru, kjer bodo študentje svoje zamisli spravili najprej na papir, nato v številke in nazadnje bodo iz idej nastali pravi pravcati mostovi-mostovi iz špagetov. Kljub temu, da bodo mostovi ustvarjeni iz malce nenavadnih gradbenih materialov, bomo le te preizkusili prav tako kot prave.

Zmago bo domov odnesla tista ekipa, katere most bo prenesel največ obremenitve in katera bo s svojimi izračuni kar se da najbližje realnim rezultatom.

Namen tega projekta je, da se študentje pobliže spoznajo s konstruiranjem, in da si pridobijo dragocene izkušnje, ki so nepogrešljiva sestavina izobrazbe. Prav tako, so na sam dogodek povabljeni profesorji in asistenti obeh gradbenih fakultet, kakor tudi projektanti iz prakse, da bodo s svojo prisotnostjo in tudi nasveti obogatili dogajanje samo. Najboljše ekipe čakajo lepe in predvsem uporabne knjižne nagrade.

Tekmovanje v gradnji mostov iz špagetov, Ali je kaj trden most? bo odprto za javnost, tako da nas lahko obiščete vsi, ki vas je kadarkoli zanimalo kako nastanejo ti graciozni objekti, ali pa ste le radovedni, kako iz špagetov nastane most. Konstruirati se bo začelo v ponedeljek zjutraj in končalo v sredo popoldan, s preizkusi nastalih mostov ter slavnostno podelitvijo nagrad.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.