V Novo Gorico prihaja Dubfire!

V soboto, 20. aprila, bo v novogoriškem Marcu Polu peto obletnico svojega delovanja praznoval kolektiv Reload – da bo praznovanje dostojno, bo tam gostoval znameniti z grammyjem okiteni mojster MTV-jevskega dometa Dubfire!

Reload je po petih letih rednega mesečnega organiziranja zabav z mojstri žanra, ki sooblikujejo program ključnih svetovnih klubov in festivalov, zrasel v vodilno silo na slovenski tehno sceni. Na Reloadih so se zvrstili že skoraj vsi velikani tehna, ob njih pa se v tehnično, organizacijsko in kreativno izdelanem okolju redno predstavljajo tudi najbolj prodorni sveži novinci – kajti biti na vrhu pomeni tudi, da občinstvo izobražuješ in mu ponujaš uravnotežen program s preverjenimi in novimi imeni. 20. aprila bo kolektiv Reload zaznamoval prvo petletko svojega delovanja, ki je še vedno polno izzivov in želja po nadgrajevanju doslej prikazanih zgodb. Žlahten jubilej bo zaznamoval ekskluzivni gost, eno najvplivnejših imen tehna zadnjih nekaj let.

 

V Washingtonu živeči Iranec Ali Shirazinia alias DUBFIRE je eden ključnih gurujev sodobnega tehna, z izdajmi, kot so “I feel Speed”, “Roadkil”, “RibCage” in razvpiti remiks hita “Grindhouse”, pa zalaga najprestižnejše založbe, kot so Minus, Desolat in Cocoon. Kot član kultnega dueta Deep Dish je zaznamoval progresivno in house glasbo, z zadnjim albumom preskočil v pop ter, ob še štirih nominacijah, prejel tudi grammy za remikserja leta. A kot solist zveni precej drugače: Dubfire je sinonim za temačne ritme, vrhunski zvok in tehnično briljantnost. Kot didžej je nosilec največjih svetovnih festivalov, sceno pa kultivira tudi z založbo Science+Technology (Sci+Tec) in agencijo Bullitt, okoli katerih se zbirajo najbolj napredni ustvarjalci iz elektronskega podzemlja. Lansko poletje je močno zaznamoval tudi kot Hawtinova desna roka v zdaj odlično obiskanih klubskih večerih Enter v ibiškem klubu Spacu. Del te energije bosta Ali in kolektiv Reload skušala za eno noč prenesti tudi v novogoriški Marco Polo, kjer bodo nastopili še vzpenjajoči se Bosanec Siniša Tamamović, Italijan Matt Keyl ter gostitelj Damir Hoffman in rezident Roli.

 

+ + + + +


Dubfire @ BPM Festival, Mexico  (8. 1. 2013)

http://soundcloud.com/medellinstyle/dubfire-bpm-festival-blue

 

Dubfire – “I Feel Speed”

www.youtube.com/watch?v=HXGUKqVXH-A

 

Audio Slave & Danton Eepron – “Grindhouse” (Dubfire Terror Planet rmx)

www.youtube.com/watch?v=8Fx8v3slNEc

 

+ + + + +

 

DUBFIRE // USA

Sci+Tec // Grammy Winner // ex-Deep Dish  //  www.dubfire.com

 

SINIŠA TAMAMOVIĆ // UK

Night Light / Sci+Tec / 1605  //  www.sinisatamamovic.com

 

DAMIR HOFFMAN // SI

MB Elektronics, Reload // www.facebook.com/reload.clubbing

www.facebook.com/pages/Damir-Hoffman/180141158746618?fref=ts

 

MATT KEYL // IT

SlowPitch Recordings, Night Light, Tic Tac Toe Records

www.facebook.com/Matt-Keyl/125114463735

 

ROLI // SI

Reload

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.