V študentski dom ali k zasebniku?

Student Accommodation Building at Swansea University - Singleton Campus
Foto: jax10289 iz iStock

Študentski domovi iz visokošolskih središč so dne 04.07.2012 objavili »Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za prihodnje študijsko leto 2012/2013«.

Letošnja novost je, da se prošnjo za sprejem oz. prošnjo za podaljšanje subvencioniranega bivanja odda v elektronski obliki na spletnem portalu eVŠ od 10. julija 2012 dalje. Obstajata dva načina prijave, in sicer s kvalificiranim digitalnim potrdilom in brez kvalificiranega digitalnega potrdila. Pri slednjem načinu je potrebno prijavo tudi natisniti in jo s prilogami poslati priporočeno po pošti oz. jo osebno oddati pristojni pisarni za študentske domove.

Navodila oziroma pomoč pri izpolnjevanju vloge lahko najdete na tem spletnem naslovu.

Študentje, ki za bivanje v študentskem domu zaprošajo PRVIČ, morajo vlogo oddati do vključno 10. avgusta 2012. Študentje, ki PODALJŠUJEJO bivanje v študentskem domu, morajo vlogo za podaljšanje oddati do vključno 20. avgusta 2012.

Študentski domovi v Ljubljani so objavili tudi »RAZPIS za zasebnike, ki oddajajo sobe študentom v Ljubljani, za študijsko leto 2012/2013«.Najemnina lahko znaša najmanj 60,00 EUR in največ 120,00 EUR. Subvencija za študenta znaša 32,00 EUR mesečno na študenta, kar je 8 EUR manj kot v preteklem študijskem letu. Pogodbo se bo sklenilo za najem največ 2000 ležišč, 250 manj od lanskega števila. Sofinanciranje bo zagotovljeno za največ deset mesecev, to je od 1. 10. 2012 do 31. 7. 2013. Zmanjšanje višine subvencije in števila subvencioniranih najemnin je bilo sprejeto brez našega vedenja in podpore, kar ponovno kaže na to, da se odločitve sprejemajo brez vključevanja in konsenza študentov. Dodatne informacije in vloge so dostopni tukaj. Vloge je potrebno poslati skupaj z vsemi dokazili priporočeno po pošti najkasneje do 20. avgusta 2012. Vloge se lahko pošljejo tudi po elektronski pošti na naslov: e-mail zasebniki@stud-dom-lj,si, podpisane z varnim elektronskim podpisom s kvalificiranim potrdilom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.