Valentinov recept

Bliža se valentinovo in zakaj nebi sam/a pripravil/a nekaj sladkega za svoega/ svojo najbližjo/ bližnjega, alipa zase.

Sestavine; ( za 4 osebe)

-3 jajca,

– 10 žlic sladkorja

-10 žlic mleka

-1 vanili sladkor

-15 dag moke

-10 žlic olja

-3 žlice kakava v prahu

-jagodni liker

-jagodna marmelada

-kokos moka    

         

 

Priprava:

  1. V posodo damo jajca,  sladkor, vanilij sladkor, olje, jagodni liker in mleko. Vse skupaj zmešamo. Dodamo moko, pecilni prašek in kakav ter ponovno zmešamo. Modelčke srčke namažemo z margarino in posujemo z moko. Vlijemo maso v modelčke in damo v ogreto pečico na 200 stopinj. Pečemo 15 do 20 minut.
  2. Pečene srčke vzamemo iz modelčkov in ohladimo. Ohlajene prerežemo na pol, polovice namažemo z jagodno marmelado in srčke sestavimo nazaj.
  3. V posodi stopimo jedilno čokolado skupaj z margarino. Srčke nato premažemo z jagodno marmelado in nato še s čokoladnim prelivom.
  4. Ko je preliv že malo strjen, srčke za dekoracijo potresemo s kokosovo moko. Iz suhih marelic naredimo rožice in jih položimo na sredino srčkov.

 PA DOBER TEK=)

 

Tina Pečan

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.