Varčevanje

Dandanes ne mine dan ko nebi slišal( ali v medijih, od staršev, prijateljev), da nebi uporabili besede varčuj.

Ja res je svet postaja vse in vse dražji, mi pa imamo čedalje manj denarja. Brez skrbi to ni še en izmed člankov ki govori, kako ne zapravljaj in ne nakupuj, spodaj ti bomo podali samo nekaj nasvetov kako lažje in bolj učinkovito uporabiti svoj prislužen denar.

1) KAVA; vsakodnevna kava ali dve v lokalu s prijatelji na teden lahko odnese tudi do 20 evrov .Privarčuješ lahko tako, da si kupiš majne instant vrečke vode, ki jih samo vsuješ v vročo vodo in kava je hitro pripravljena. Tako kavo si zliješ v termo ali navaden bidon  in z lahkoto odneseš seboj na faks ali delo.

2) KINO;Kino vstopnice se tako kot vse dražijo .Danes je karta za eno osebo znaša že 5.90 evrov( ob vikendih pa še celo več)in da ne omenim, da ogled filma ni popoln brez škatle kokic in hladne pijače, ki prinese še dodatne stroške. Obstaja enostavna rešitev. Odpravi se v najbližjo videoteko, ali pa si film presnami iz interneta, povabi nekaj najboljših prijateljev in imeli boš domači kino. Prijateljem lahko naročiš, da naj vsak izmed njih poskrbi, da prinese nekaj s seboj( hrano, pijačo…). Ne da boš prihranil imel se boš lahko celo še bolje kot v kino dvorani.

3.) OBLAČILA: Si že slišal/a da so rabljena oblačila in. V trstu celo obstaja trgovina, ki je nekakšno skladišče oblek za vse te trgovine z oblekami, ki jih vidimo okoli nas, kjer jih večina nakupuje. In tam dobite majice po 2, 3 evre, hlače po 5 evrov, oblekice po 7 evrov. Po novem pa je taka trgovina tudi v Ljubljani. . Nakup rabljenih oblačil pripomore k varovanju naravnih surovin in okolja. Omogoča cenejši nakup pri katerem nismo udeleženi pri izkoriščanju delovne sile. In kje v Ljubljani lahko kupiš taka oblačila; 2nd Chance(Gosposvetski 5), Divas Vintage(Gosposki 3), Pri Klari v omari(v pasaži Nebotičnika).

4.)NAKUP PREK INTERNETA : Vedno bolj so v veljavi nakupi preko interneta. Zakaj? Velikokrat lahko dobimo isti izdelek po precej nižji ceni kot v trgovinah. Ker jih lahko naročimo direktno ali pa skoraj direktno od proizvajalca. In v tej ceni ni vštet zaslužek vseh vmesnih posrednikov, ki so potrebni, da izdelek pride na police v trgovino, ni všteta cena prevoza, plačilo prodajalca in zaslužek vmesnih trgovin…Nakup preko spleta je dokaj enostaven, le malo morate prebrskati po internetu in se navaditi na to. V začetku je malo težje zaupati, ker smo tako zelo navajeni na trgovine, kjer fizično vzamemo stvar v roke. Tu pa ti dodajamo še lik kjer boš našel skoraj vse slovenske spletne trgovine; http://www.trgovine.net

Tu je le nekaj stvari, pri katerih lahko privarčuješ,vemo, da pa obstaja še kup stvari, da bodo tvoji evrčki ostali v denarnici.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.