Velenje – mesto priložnosti tudi za študente

Na Višji strokovni šoli Šolskega centra Velenje izobražujemo v šestih različnih izobraževalnih programih: informatika, mehatronika, elektronika, geotehnologija in rudarstvo, gostinstvo in turizem ter varstvo okolja in komunala. Izobraževanje poteka dve leti in je zelo praktično usmerjeno, saj preživite v času študija dvakrat po deset tednov pri delodajalcu. Takšna struktura študija zagotavlja skoraj 100 % zaposljivost. Večina študentov tako že v času študija sklene dogovor o zaposlitvi. Podatke o programih in vpisu dobite na http://vpisvss.scv.si/. V času študija se lahko študenti, poleg obiskovanja predavanj in vaj, udeležujejo različnih aktivnosti in prireditev, ki jih ponuja mesto.

Velenje je mesto rudnika, industrije, rokometa, smučarskih skokov, medkulturnega dialoga in mesto priložnosti za mlade. Mladinski center eMCe plac, je prostor, kjer imajo mladi priložnost, s povezanimi organizacijami udejanjati svoje ideje, nabirati življenjske izkušnje ter preživljati glasbene in drugačne vsebinske večere. Poleg omenjenega lahko v Velenju in okolici vsak najde kaj zase, in sicer:

  • Za vse športne navdušence je na voljo Rdeča dvorana športno rekreacijski zavod (http://www.srz-rdeca-dvorana.si/), ki je locirana ob vstopu v mesto Velenje in je v neposredni bližini centra mesta. Dvorana predstavlja največji pokriti vadbeni in prireditveni prostor ter enega centralnih športnih objektov mesta  Velenje. Tu si lahko rezervirate prostor za tenis, squash ter badminton. Imajo odlično plezalno steno za navdušene alpiniste oz. športne plezalce. V Rdeči dvorani se izvajajo tudi razni tečaji, glasbeni koncerti, plesne in druge zabavne, kulturne in komercialne prireditve domačih in tujih izvajalcev. Na obodu dvorane imajo svoje prostore lokala MAX club ter Winner, Mladinski center,..
  • V bližini centra mesta je Bazen Velenje, ki ima poleg malega in velikega plavalnega bazena tudi savno (finska, infra in turška) ter fitnes.
  • Tenis center Jezero se nahaja ob atraktivni lokacija Velenjske plaže in velja za enega najlepših športno rekreativnih centrov v Sloveniji. Poleg zunanjih tenis igrišč, imajo tudi dvoransko tenis igrišče, nogometno in košarkarsko igrišče, igrišče za odbojko na mivki ter mini golf. V neposredni bližini jezera so urejene sprehajalne in kolesarske poti. V poletnem času pa lahko na Velenjski plaži deskate, jadrate, supate, igrate vaterpolo, uporabljate vodna igrala in se prepustite pestri gostinski ponudbi.
  • Športni in Wellness center Glactica, kjer lahko poleg sodobnih fitnes naprav poskrbite za vašo telesno kondicijo tudi v okviru vedno bolj priljubljenih raznovrstnih skupinskih vadb. V Wellness centru se prepustite dišavam, razvajanju in miru ter se napolnite z energijo.
  • Podzemno pustolovščino lahko doživite tudi v Muzeju premogovništva, kjer je 160 m pod površjem na ogled rudarska mašinerija in vpogled v geološko sestavo šaleške doline. Doživite razvoj premogovništva in življenje rudarjev pred sto leti pa vse do danes.
  • Škalsko in Velenjsko jezero, ki sta nastala kot posledica rudarjenja, ponujata obilo možnosti za ribolov. V jezeru prevladujejo krapi, smuči, ščuke in somi.
  • Vas zanima podjetništvo? Imate super idejo in ne veste kako jo uresničiti? Potem je SAŠA inkubator pravi naslov, saj nudijo strokovno pomoč v obliki mentorstva, urejeno delovno okolje ter kreativno skupnost, ki vam bo pomagala pri razvoju ideje.  
  • Dan si lahko popestrite še z ogledom dobrega filma v Kinu Velenje ali z gledališko predstavo v Domu kulture.
  • Po Velenju in okolici vseskozi vozijo rumeni avtobusi »Lokalc«, ki opravljajo brezplačno storitev v Mestni občini Velenje in te pripelje tudi v sosednji Šoštanj.

Vse to in še več informacij lahko dobite na spletni strani http://www.velenje-tourism.si/ in na Turistično – informacijskem centru Velenje v Vili Bianci.

Pa obilo užitkov v študiju in odkrivanju lepot Šaleške doline ….

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.