Verjami vase

V šoli ti ne gre ravno tako kot bi si želel, zapustil te je fant/ punca, v sporu si s starši… zdi se ti, da ti gre v življenju vse narobe …

ZAČNI RAZMIŠLJATI POZITIVNO IN VERJETI VASE:

-v vseh stvareh si želiš biti popol/na? Naši starši so nam gotovo z dobrim namenom govorili: “Vem, da znaš bolje.” Toda če se nikoli ne moremo razveseliti doseženega, potem nekega dne postanemo zafrustrirani in si ne upamo ujeti nobene nove priložnosti.
“Potrudim se”Če želiš  biti zadovoljen, je pomembno, da se občasno tudi malce bolj potrudiš. Toda: dobro je dovolj dobro!
negativno spremeni v pozitivno; Zapomni si, da se vsak dogodek zgodi z razlogom in da je zavrnitev trenutno najboljša stvar, ki se ti je zgodila, pa čeprav v tem trenutku ne veš, zakaj je tako. Ob ovirah ne obupuj, ampak jih raje vzemi kot izziv, ki si ga sposobna premagati.

-delaj na sebi ; Se v svoji koži ne počutiš dobro? Osem nasvetov, kako se lažje sprejemati:

  • Spomni se ene ali dveh manjših napak na sebi. Povej si, da ju čez deset let morda ne boste več imeli, a da sta za zdaj čisto ok, če ju imaš.
  • Zaenkrat ti  morda še ni jasno, zakaj imate določene napake, a sčasoma boš morda razumel/a.
  • Večkrat na dan se spomni, da imajo vsi ljudje pozitivne in negativne lastnosti.
  • Bodite potrpežljiv/a   sam/a s sabo. Niste se še nehali učiti – učimo se vse življenje.
  • Če verjameš v višjo silo, si skušaj  predstavljati, kako je, da te  ta višja sila ljubi takšnega, kakršni ste. Na enak način te  ljubijo tudi starši. Poskusi se tako videti tudi sami.
  • Nauči  se razvajati samega sebe brez nepotrebnega zapravljanja. Pokaži si, da se imaš  rad/a
  • Pomisli se na svoje lastnosti, ki ti  niso všeč, a jih ne moreš  spremeniti. Kaj je takšnega na teh lastnostih, da bi jih lahko vzljubil?
  • Pomisli na nekoga, ki ga ljubiš brezpogojno. Ga ljubiš kljub njegovim napakam? Zakaj ne moreš sami sebi dati enake ljubezni?

ZAVEDAJ SE , DA SI POPOLN/A TAK/A KOT SI, TER POSKUŠAJ SVET VIDETI KOT ENO IZMED VELIKIH PRILOŽNOSTI, KI TI JE BILA DANA, OD SEBE PA NE ZATEVAJ PREVEČ!

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.