Vizije 2013 te dni ponovno v Novi Gorici

Pred vrati so Vizije 2013 – festvial najboljših mladinskih gledaliških, lutkovnih in rock skupin ter interpretov literarnih besedil.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) pripravlja tridnevni festival mladinske ustvarjalnosti Vizije 2013, ki se letos med petkom, 10. 5., in nedeljo, 12. 5., ponovno vrača v Novo Gorico.

 

Gre za tradicionalno srečanje najboljših mladinskih gledaliških in rock skupin Slovenije in zamejstva, ki se mu že drugič pridružujejo tudi najboljše mladinske lutkovne skupine in skupine mladih interpretov literarnih besedil.

Nastop in vizije vseh udeležencev bo ocenila strokovna žirija v sestavi dramatičarka in pisateljica Zalka Grabnar Kogoj, igralec, lutkar, pevec in plesalec Gašper Jarni ter Vanja Alič, novinar, glasbenik in frontman rock skupine Zaklonišče prepeva.

 

Festival bodo slavnostno otvorili v petek ob 18.00 v SNG Nova Gorica s predstavo spremljevalnega programa Psiha J. B. P Molierja Gledališke šole I. gimnazije Maribor. Žirija bo najboljšim v nedeljo, 12. 5., ob 16.00, v SNG Nova Gorica podelila »vizionarje«.

Ogled vseh predstav in koncertov, ki se bodo odvijali na treh lokacijah (SNG Nova Gorica, Gimnazija Nova Gorica in Kulturni center Mostovna) bo brezplačna.

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.