Škisova tržnica pritegnila množice mladih

V sredo, 8. maja, se je na že 16. Škisovi tržnici zbrala 20.000 glava množica mladih, ki so v popoldanskem delu preizkusili domače dobrote, ki so jih pripravili študentski klubi na svojih stojnicah, v večernem delu pa so se zabavali ob pestrem glasbenem programu. Nastopili so Peter Bič Project, Manouche, Dan D, Xequtifz, LET3, Zebra Dots, Kill kenny, Dirtswitch in John Doe. Tekom dogodka je potekalo tudi sprotno ločevanje, stiskanje in odvoz odpadkov, saj prav Škisova tržnica slovi kot prva slovenska EKO prireditev. Prireditev sta nepričakovano s svojim obiskom počastila tudi predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor, in župan Mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Janković.

 

Škisova tržnica je svoja vrata za obiskovalce odprla ob 12:00 ter se pričela s slavnostnim mimohodom študentskih klubov ter nastopom mažoret iz Laškega. Na otvoritvi so mlade pozdravili predsednik Zveze ŠKIS, Jaka Bassanese, minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo, podžupanja Mestne občine Ljubljana, Tjaša Ficko, v znamenju prve EKO prireditve tudi direktor podjetja Snaga d.o.o., Janko Kramžar, predsednik Evropske študentske unije, Rok Primožič ter župan občine Slovenske Konjice, gospod Miran Gorinšek. Prireditev sta nepričakovano s svojim obiskom počastila in mlade pozdravila tudi predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor, in župan Mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Janković.

Po otvoritvi se je glavno dogajanje preselilo na regijske otočke, kjer je 57 študentskih klubov pripravilo stojnice s svojimi  lokalnimi značilnostmi, obiskovalci pa so imeli možnost preizkusiti številne domače dobrote. Študentske organizacije so letos pripravile EKO otoček in mladim ponudile pestro izbiro zdrave prehrane. Škisova tržnica je bila tudi letos ekološko obarvana, saj so se odpadki sproti ločevali ter v sodelovanju s podjetjem Snaga d.o.o. ter podjetjem Eko plus d.o.o. stiskali in odvažali.

 

V večernem delu so nastopile glasbene skupine Peter Bič Project, Xequtifz, LET3, Dan D, Manouche, Zebra dots, Kill kenny, John Doe in Dirtswitch. Na elektronskem ŠOU odru so nastopili DJ Manuel Dark, DJ Matteo Kunst, DJ Alex Cvetkov, DJ Matthew Z, DJ Cley Clemens, DJ Dominique Jardin in DJ Kuky.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.