Vloge za pridobitev Zoisove štipendije!

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je objavil poziv za nadaljnje prejemanje Zoisovih štipendij in razpis za prvo dodelitev štipendije za študijsko leto 2014/2015. Rok za oddajo vlog za dijake je 5. September, za študente pa 8. Oktober.

 

Poziv za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije je namenjen tistim, ki jim je bila štipendija za posamezni izobraževalni program podeljena po starem zakonu o štipendiranju in napredujejo v višji letnik istega programa. K vlogi morajo ti vlagatelji priložiti dokazila o izpolnjevanju enega izmed meril (izjemni dosežek ali povprečna ocena) in dokazila glede dodatkov, ki jih uveljavljajo (dodatek za bivanje, uspeh, za štipendiste s posebnimi potrebami).

 

Tisti, ki se prvič prijavljajo na razpis za prvo dodelitev Zoisove štipendije, bodo obravnavani po novem zakonu o štipendiranju. Vlogo z dokazili morajo poslati priporočeno ali vložiti osebno na naslov sklada. V vlogi in dokazilih morajo izkazati tako izjemni dosežek kot tudi uspeh (povprečna ocena oz. zlata matura ob prehodu na študij oz. uvrstitev med najboljših pet odstotkov študentov v generaciji), kar je ena izmed novosti, ki jih prinaša novi zakon. K osnovni štipendiji lahko ti vlagatelji na podlagi ustreznih dokazil pridobijo dodatek za bivanje in dodatek za štipendiste s posebnimi potrebami. 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.