V Mariboru se je začel 16. Mednarodni študentski festival SCiM

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) od 30. junija do 9. julija 2014 organizira že 16. Mednarodni študentski festival SCiM. Konferenca spada med največje tovrstne dogodke v Evropi, na dogodku sodeluje okoli 50 udeležencev iz 25-ih svetovnih držav. Rezultati 10-dnevnega dela bodo v torek 9. julija ob 11. uri, predstavljeni na ŠTUK-u.

 

SCiM (Student Conference in Maribor) je mednarodni študentski festival, ki ga organizira oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM. Namenjen je študentom iz vsega sveta. Tematika festivala se vsako leto poveže z aktualnimi problematikami, ki pestijo mlade.

 

Udeležencem vsako leto sodelujejo v različnih delavnicah, preko katerih spoznavajo Slovenijo, mesto Maribor in prikazujejo življenja mladih iz svoje domovine. Študenti tokrat ustvarjajo v novinarski delavnici, delavnici »Mala šola politike«, plesni delavnici, delavnici risanja, ter v fotografski in športni delavnica. Vodijo jih mladi (študentje), ki tako dobijo priložnost, da svoje znanje prenesejo iz študijskih klopi in ga pokažejo v mednarodnem okolju ter si s tem pridobijo prepotrebne izkušnje.

 

Na festivalu sodelujejo mladi iz več kot 25-ih svetovnih držav; Rusije, Južnoafriške republike, ZDA, Egipta, Indonezije, Bagladeša ter večine evropskih držav.

 

Uradna zaključna slovesnost ter predstavitev izvedenih delavnic bo potekala v torek, 8. 7. 2014 ob 11. uri, v prostorih Študentskega kulturno prireditvenega centra ŠTUK.

 

Poleg teoretičnih in praktičnih delavnic, ki so osrednji del SCiM-a, program vsebuje še:

 

–           Mini delavnico učenje »mehkih«veščin,

–           Delavnico učenja slovenščine,

–           Ogled mesta Maribor,

–           Ekskurzijo po Sloveniji,

–           Športne aktivnosti,

–           Mednarodni večer,

–           Predstavitev slovenske kulinarike in kulture,

–           Popoldanske in večerne aktivnosti.

 

Na SCiM sodelujejo tudi prostovoljci iz Slovenije, ki pomagajo pri sami organizaciji in skupaj s sodelavci na ŠOUM skrbijo, da celotna izvedba poteka nemoteno.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.