Slovenščina?

V Ljubljani se danes začenja Seminar slovenskega jezika, literature in kulture, ki bo povezal 114 slušateljev iz 26 držav, od študentov, univerzitetnih profesorjev slovenščine in slavistov do prevajalcev in kulturnih delavcev iz slovenskega zamejstva.

 

Center za slovenščino kot drugi/tuji jezik, ki deluje v okviru slovenističnega oddelka na Filozofski fakulteti, srečanje že leta organizira za vse tiste, ki želijo pridobiti čim več znanja o slovenščini, Sloveniji ter njeni literaturi in kulturi. Seminar bo potekal do 11. julija in je razdeljen na dopoldanski strokovni in popoldansko-večerni spremljevalni program.

Strokovni del sestavljajo lektorske vaje, konverzacijski tečaji, posebni izbirni tečaji in predavanja uglednih strokovnjakov s področja slovenskega jezikoslovja, literature, humanističnih in drugih ved.

Kakšna prihodnost čaka slovenski jezik in kulturo?
Letošnji seminar poteka na temo Prihodnost v slovenskem jeziku, literaturi in kulturi, jubilejno leto pa bodo 1. in 2. julija zaznamovali z dvodnevno mednarodno konferenco z naslovom Prihodnost slovenščine in slovenistik po svetu. Čeprav se seminar začenja že danes, bo slovesno odprtje potekalo v torek ob 19. uri na Ljubljanskem gradu. Slušatelji so v Slovenijo prišli večinoma s pomočjo štipendij, ki jih tujim državam podeljuje Republika Slovenija v okviru meddržavnih pogodb in sporazumov.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.