Vroča čokolada

closeup hot chocolate in white mug (shallow depth of field)
Foto: Norasit Kaewsai iz iStock

Prišla je zima in dnevi so vedno krajši. Prav tako pa imamo sneg in zimske radosti. V zimsko mrzlih dneh se radi pogrejemo ob čem toplem. Za to je to idealen čas za vročo čokolado. Če želite pripraviti res okusno vročo čokolado kar sami, zmešajte jedilno čokolado, vrečko čokoladnega pudinga, temni kakav, sladkor in malo cimeta.

Recept je sledeč: 1 liter mleka, 100 gramov jedilne čokolade, 1 vrečka čokoladnega pudinga,  2 veliki žlici temnega kakava, 4 velike žlice sladkorja, sladka smetana in malo cimeta. Prašek za puding, sladkor in kakav zmešamo z malo hladnega mleka. Mleko zavremo in odstavimo, potem vmešamo pripravljeno zmes in nalomljeno temno čokolado. Znova pristavimo in mešamo 2 do 3 minute, da se čokolada stopi in zmes zgosti. Vročo čokolado zlijemo v skodelice, počakamo minuto in nato dolijemo par kapljic sladke smetane in posujemo s cimetom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.