Vrtec v Rožni dolini

Študentsko naselje v Rožni dolini je od januarja 2011 bogatejše za še eno pridobitev in sicer vrtec, ki je namenjen otrokom študentov.

Vrtec je svoja vrata odprl 6. decembra 2010. Vrtec je pomembna pridobitev za starše študente, ki se sedaj lahko posvetijo študiju.

Gre za prvi tovrstni vrtec, ki je skupni projekt Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Ministrstva za šolstvo in šport ter Mestne občine Ljubljana. »Vrtec je namenjen otrokom, katerih starši bivajo v domovih Študentskih domov v Ljubljani. V vrtec je bilo sprejetih 12 otrok, sedaj jih ga obiskuje 11. Vrtec je pričel z delovanjem 6. decembra 2010, uradna otvoritev je bila 24. 1. 2011. Vrtec Študentskih domov je nova enota Viških vrtcev, katerih ustanoviteljica je Mestna občina Ljubljana. Zagotovljeno varstvo otrok pomeni za študente starše možnost normalnega izpolnjevanja študijskih obveznosti,« so povedali pri Študentskih domovih v Ljubljani. Vedeti moramo, da so imeli starši študentje zdaj težave zaradi stalnega bivališča, ki je zunaj kraja študija, in zato niso dosegali zadostnega števila točk za sprejetje otrok v vrtec, saj ima ta veliko vrednost. Pustimo staršem, da lahko še naprej študirajo in čim prej doštudirajo, medtem ko njhovi otroci v brezskrbnosti uživajo med svojimi vrstniki.

Poleg omenjenega vrtca v Rožni dolini pa naj bi v Ljubljani v organizaciji Študentske organizacije Univerze v Ljubljani začel delovati še vrtec na Vojkovi cesti.

Mojca Buh

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.