Vse več študentov daruje kri

Za nami je drugi dan študentske krvodajalske akcije, ki bo še cel teden potekala pod sloganom Častim ½ litra! in ki bo kot vse kaže zelo uspešna. Danes do 14.30 so po vsej Sloveniji zabeležili že 452 darovalcev, med katerimi so bili tudi predsedniki posameznih študentskih organizacij in predsedniki odborov. Vabljeni tudi vsi, ki bi še radi storili dobro delo in z darovanjem pomagali sočloveku, da to storite v prihodnjih dneh.

Študentska organizacija Slovenije krvodajalsko akcijo – skupaj s študentskimi organizacijami univerz v Ljubljani, Mariboru, na Primorskem in Zvezo Študentskih klubov Slovenije (ŠOU v Lj, ŠOUM, ŠOUP in Zvezo ŠKIS) – izvaja v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in Zavodom RS za transfuzijsko medicino. Letos se je akciji priključilo tudi več študentskih klubov, med katerimi po številu krvodajalcev izstopa Črnomelj, kjer je bilo včeraj v okviru akcije Kluba belokranjskih študentov 148 krvodajalcev. Danes pa so bili med darovalci tudi predsednik ŠOS Mitja Urbanc, generalni sekretar ŠOS Aleksandar Jovanović, predsednik ŠOUP Marko Pavlič, predsednik ŠOUM Jaka Žižek, predsednik Dijaške organizacije Slovenije Alen Hliš in še več predsednikov raznih odborov.

Priložnost za darovanje bo še v prihodnjih dneh. V Ljubljani bodo študenti lahko darovali kri na Zavodu RS za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva 6, še jutri, 17. aprila 2013, od 7.00 do 16.30.

Na Obali bo krvodajalska akcija potekala v Splošni bolnišnici Izola, Polje 35, Izola, na oddelku za transfuzijsko dejavnost jutri, 17. aprila 2013, od 9.00 do 12.00.

Tudi v Mariboru bodo lahko darovali kri še jutri, 17. aprila 2013, od 8.00 do 15.00 v dvorani ŠTUK na Gosposvetski cesti 83.

V Trbovljah bo odvzem krvi potekal v četrtek, 18. aprila 2013, v Splošni bolnišnici Trbovlje, na Centru za transfuzijsko dejavnost. Več informacij je objavljenih na spletni strani Kluba trboveljskih študentov.

V času organiziranih akcij na vseh odvzemnih mestih predstvniki študentskih organizacije, ki odgovarjajo na morebitna vprašanja, po končanem darovanju pa študentom v spomin podarijo majico in darilce.

Dodatne informacije o študentskem krvodajalskem tednu najdete na spletni strani www.castimkri.si, kjer so objavljeni tudi foto utrinki.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.