Sandiline S-adventure izziv

Se ti zdi pomlad še daleč? Imamo rešitev! Združi šport in zabavo, zberi prijat’le, naloži čolne in pridi na morje.

Sandiline S-adventure izziv

je veslaški dogodek na morju, ki ga 20. aprila pripravljamo v Portorožu, v piranskem zalivu, s startom in ciljem na bernardinski plaži. Naziv dogodek je z namenom saj gre predvsem za doživetje, zabavo, druženje, dosežek pa bo sestavljen iz več dejavnikov. Udeleženci se lahko prijavite v kategorijo kajak ali SUP. Za vsako kategorijo sta predvideni dve dolžini. Ker se dogodek imenuje “izziv”, smo jih pripravili nekaj predvsem za vas udeležence, vse skupaj pa bo izziv tudi za nas, organizatorje.

 

Izziv se začne že preden se čolni dotaknejo vode, s samim prihodom na dogodek, kjer se tistemu udeležencu, ki bo s prevozom do lokacije dogodka pustil najmanjši ogljični odtis prisluži časovno prednost na samem startu. Ker bi radi, da bi imel dogodek tudi pridih pustolovščine, hkrati pa iščemo čim bolj vsestranskega udeleženca, bi vas poleg veslanja radi preizkusili tudi v ostalih veščinah, ena pomembnejših bo orientacija oz. navigacija, saj bo trasa proge opremljena s kontrolnimi točkami; na vsaki od njih bodo navodila za dosego naslednje točke, na nekaterih pa so predvidene tudi dodatne naloge. V kolikor udeleženec ne bo našel ene izmed njih, lahko nadaljuje samo tako, da odvesla do plovila organizatorja, kjer pridobi navodila do naslednje točke. V primeru, da ne opravi naloge se mu dodeli časovni pribitek.

 

S samim dogodkom želimo popularizirati veslanje v našem okolju, ga predstaviti kot šport primeren za širšo publiko, z majhnim vplivom na okolje, ter s tem poudariti pomen trajnostnega razvoja in odgovornega turizma.

Portorož, sobota 20. april 2013 ob 12.00 uri.

-kajak 15 km

-kajak 10 km

-SUP 10 km

-SUP 5 km

 

Več lahko izveš na;http://www.s-adventure.com/izziv/

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.