Winter Temptation 2014

Technasia b2b Uner, 27.12.2014, Trg Leona Štuklja, Maribor

Maribor se vrača na elektronski glasbeni zemljevid z največjim tovrstnim dogodkom letošnje zime: enonočni festival Winter Temptation 2014 bo prvič v Sloveniji gostil UNERJA, najbolj vročega novinca zadnjih dveh ibiških sezon, ki se bo v srcu štajerske prestolnice pomeril s francoskim tehno pionirjem TECHNASIO. Božič v Mariboru bo letos v znamenju vročih ibiških zabav Ants @ Ushuaia, teren pa bodo pripravili in pospravili naš mednarodno najuspešnejši house didžej MIKE VALE, graški tech-house guru MARX.P ter prodorni mladinec ALEX RANERRO.

 

UNER, najbolj vroči novi španski didžej zadnjih let, se je na sceno prebil kot Solomunov varovanec, lani osvojil DJ Award za novinca leta, med zvezde pa se je izstrelil kot rezident razvpitih zabav Ants v Ushuaii. Za njegovo glasbo se pulijo Cocoon, Cadenza, Visionquest, Cecille in Diynamic, ki je letos izdal tudi odlično sprejet album ‘432’, na katerem je predstavil svojo mešanico tehna, housa, melodike in vokalnih harmonij. Izjemen tehnik, ki miksanje glasbe s štirih gramofonov dopolnjuje s kupom efektov slovi predvsem kot mojster ustvarjanja energije na plesišču.

 

TECHNASIA se je v našo rejversko antologijo vpisala že v času razcveta open air festivalov. Duet, se je vmes reinkarniral v solo projekt Carlesa Sieglinga – diplomanta kinematografije, ki obvlada kup jezikov in je odrasel v srednjeveškem dvorcu – ter  ostal v špici svetovne elektronske avantgarde. Tehnasia je član Lucianove Cadenze, ikona ibiških klubov Space, Privillege in Ushuaia, s četrtstoletno zgodovino in vrhunskimi live nastopi pa še vedno prototip tega, kar bi moral biti vsak tehnično vrhunski in glasbeno raznolik elektronski projekt usmerjen v razgibavanje plesišča.

 

Za piko na i bodo 27. decembra osrednji mariborski Trg Leona Štuklja razgibali še ljubljenca domačega občinstva, MIKE VALE in ALEX RANERRO ter graški didžej MARX.P, ki po zvoku ne zaostajajo za osrednjima gostoma, slovijo pa kot vsestranski artisti, ki navdušujejo tako z avtorsko glasbo kot energičnimi DJ-seti.

 

Prizorišče bo pokrito, tako da zameti in poledica odpadejo!

Vse o dogodku tudi na Facebooku!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.