Z nahrbtnikom po svetu

Vse, kar potrebuješ, je odločitev, da greš. In nekaj prihrankov. Nahrbtnikaštvo je skupaj z letalsko vozovnico pogosto cenejše, kot če bi ostal doma ali se spet odpravil na hrvaško obalo. Vsekakor pa razburljivejše!

Evrope se loti kar z avtom ali še raje vlakom, dlje v svet pa raje skoči z letalom. Dandanes lahko datum leta spreminjaš tudi zadnji hip, če si se zmotil pri načrtovanju poti, letalske karte cenovno ugodno sestavljaš, da obiščeš vse želene destinacije, na voljo pa so tudi t. i. open-jaw karte, kjer se med različnimi mesti na poti premikaš sam in nato nadaljuješ pot z drugega letališča.

Vsaj za prve nočitve v novi deželi velja rezervacijo urediti še doma in si morda priskrbeti še vozovnico za vlak za prvo tamkajšnjo destinacijo ali najeti avto. Pogosto je to doma ceneje kot na sami lokaciji. Ne pozabi tudi na potovalno zavarovanje in kartice s popusti, kot je ISIC, ki ti marsikje omogoči cenejši vstop, prevoz ali celo nočitev.

Dober vir zbranih popotniških informacij in komentarjev popotnikov pri nas je www.STAljubljana.com, kjer najdeš tudi priporočila glede vizumov, obveznih cepljenj, informacije o državah ter čisto praktične nasvete, lahko pa tudi takoj preveriš in celo rezerviraš različne vozovnice [letalo, vlak, avtobus] in prenočišča različnih kategorij po vsem svetu, dobiš ideje za številne izlete, oglede in aktivnosti, jezikovne tečaje … Ne oklevaj – odpotuj!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.