Z novo akcijo v pomladni čas

Po uspešni akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu! društvo Ekologi brez meja letošnjo pomlad pripravlja novo vseslovensko akcijo, v kateri bo lahko vsak prebivalec Slovenije dodal svoj list k boljšemu svetu.

Star papir za novo upanje je geslo spomladanske dobrodelne okoljevarstvene akcije zbiranja starega papirja, ki bo v mesecu aprilu potekala po vseh krajih Slovenije. Sredstva, ki bodo zbrana s pomočjo starega papirja, bodo šla na dva naslova – polovica sredstev bo namenjenih pomoči potrebnim v Sloveniji, druga polovica pa za financiranje humanitarnega projekta v Afriki. V okviru projekta bosta vzporedno potekali dve aktivnosti: akcija zbiranja starega papirja in nagradni natečaj zbiranja najboljšega predloga za dodelitev polovice sredstev od papirja.

Projekt lahko spremljate na spletnem zemljevidu, kjer so označene zbirne točke v Sloveniji, kamor bo podjetje Dinos po predhodnem dogovoru s prijaviteljem brezplačno za 1 dan v aprilu pripeljalo zabojnik in poskrbelo za brezplačen odvoz zbranega papirja.

Akcije, ki bi na tak način združevala humanitarnost in okoljevarstvo, v Sloveniji v tem obsegu še ni bilo. Projekt podpirata tudi Ministrstvo za šolstvo in šport ter Zavod RS za šolstvo, ki bosta vzgojno-izobraževalne ustanove s pisnim povabilom pozvala k udeležbi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.