Za prodajo na letošnjem Sejemu rabljenih učbenikov Zveze ŠKIS se bo treba prijaviti

Možnosti nakupa rabljenih šolskih učbenikov in delovnih zvezkov je vse več, malo pa je dogodkov, na katerih lahko mladi poleg literature dobijo tudi pomembne informacije ob začetku šolskega leta in obenem uživajo v pestrem glasbeno-kulturnem programu. Zveza ŠKIS svoj Sejem rabljenih učbenikov že deseto leto zapored pripravlja v središču prestolnice. Na Trgu francoske revolucije bo rabljena literatura po ugodnih cenah na voljo med 1. in 2. septembrom 2016. Za prodajo literature se bodo morali prodajalci na dan dogodka prijaviti na info točki Zveze ŠKIS.

Sejem rabljenih učbenikov Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveze ŠKIS) danes velja za enega najbolj obiskanih dogodkov za dijake ob začetku šolskega leta, saj ga obišče več kot 3.000 obiskovalcev. V okviru projekta je Zveza ŠKIS meseca julija letos objavila tudi nagradni natečaj ‘Haiku’.

Projekt namenjen dijakom in njihovim staršem Zveza pripravlja v začetku septembra, ko po počitniškem oddihu nastopi čas priprav na novo šolsko leto. Te so za marsikatero družino naporne in stresne, predvsem zaradi finančnega bremena, ki ga predstavljajo. Strošek nabave novih učbenikov in delovnih zvezkov je velik, pri nakupu rabljene literature pa bistveno nižji.

Dijaki bodo na letošnjem Sejmu rabljenih učbenikov, ki bo med 1. in 2. septembrom na Trgu francoske revolucije v Ljubljani, lahko bodisi prodali ali kupili literaturo po ugodnejši ceni, kot je na voljo v trgovinah in knjigarnah. Prodaja bo potekala vsak dan od 13. do 18. ure po predhodni rezervaciji. Vsak prodajalec se bo moral na info točki Zveze ŠKIS, ki bo ob odru za nastopajoče, prijaviti in si rezervirati svoj prostor na sejmu. Poleg stojnice si bodo dijaki na info točki lahko priskrbeli tudi brezplačen Dijaški informator s koristnimi informacijami ob začetku šolskega leta.

Na sejem so vabljeni tudi vsi, ki bi želeli podariti šolske potrebščine v dobrodelne namene, saj bo v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije – Območnim združenjem Ljubljana na njem potekala dobrodelna akcija. Zbiralo se bo nove šolske potrebščine (zvezke, ravnila, tempera in vodene barvice, svinčnike, ravnila, peresnice, torbe ipd.) in ohranjene pripomočke, ki so uporabni tudi rabljeni (peresnice, torbe ipd.).

Živahno ne bo samo pri prodajnih stojnicah, saj bodo na dogodku prisotni tudi študentska potovalna agencija STA potovanja, Javni zavod Mladi zmaji – Center za kakovostno preživljanje prostega časa mladih ter AMZS s simulatorjem prevračanja, naključnim mimoidočim pa bodo pot mimo ljubljanskih Križank popestrili pevci Glasbene šole GVIDO in plesalci Plesne šole Kazina.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.