UP FAMNIT – fakulteta, ki diha mednarodno

Pri nas ima vsak študent ime, ne le vpisno številko!

Sodobni svet nam postavlja preveč zapletena vprašanja, da bi nanje lahko odgovorili z orodji zgolj ene znanstvene discipline. Na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT) smo zato zasnovali interdisciplinarne, med seboj prepletene in raznolike študijske programe.


UP FAMNIT izvaja študijske programe vseh treh stopenj ter raziskuje na področjih matematike, računalništva in informatike ter naravoslovnih ved.

Naši dodiplomski univerzitetni študijskih programi (180 kreditnih točk po ECTS) so:

  1. Matematika (izvedba v slovenskem ali angleškem jeziku),
  2. Matematika v ekonomiji in financah,
  3. Bioinformatika,
  4. Računalništvo in informatika,
  5. Biodiverziteta,
  6. Sredozemsko kmetijstvo,
  7. Biopsihologija,
  8. Aplikativna kineziologija.

Ne samo interdisciplinarnost, ampak tudi sodobne metode poučevanja, informacijska tehnologija, živahno mednarodno sodelovanje in raziskovalni projekti – to so ključne besede študijske izkušnje, ki jo dan za dnem doživljajo študenti UP FAMNIT.

Smo mlada in dinamična fakulteta, tesno povezana z uglednimi tujimi univerzami, kar prinaša k nam veliko gostujočih tujih profesorjev in še več možnosti za študente, da se v času študija odločijo za študijsko izmenjavo ali prakso v tujini ter sodelovanje pri različnih projektih in konferencah. Aktivnejši študentje lahko že med študijem opravljajo raziskovalno delo na Inštitutu Andrej Marušič, ki skupaj s fakulteto razvija naravoslovje s ciljem biti v svetovnem vrhu.

Učni in študijski proces temeljita na metodah, ki študente spodbujajo h kritičnemu vrednotenju pridobljenega znanja in veščin, hkrati študenti vzpostavijo oseben stik s predavatelji. Ti so večinoma mladi in že uveljavljeni strokovnjaki z mednarodnimi izkušnjami, inventivni in motivirani za pedagoško delo.

Diplomanti UP FAMNIT so izjemno profilirani kadri, ki lahko najdejo zaposlitev tako v javnem kot v zasebnem sektorju, v podjetjih in agencijah ter drugih ustanovah, kjer zahtevajo poleg specifičnega področnega znanja tudi naravoslovne in matematične oziroma računalniške kompetence.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.