Izlet, ki je mnogo več kot to

Če bi skupino bivših dijakov vprašali kaj je v največji meri zaznamovalo njihovo srednješolsko obdobje, bi bil najpogostejši odgovor druženje s sošolci in vrstniki na raznih ekskurzijah in izletih. Le eden pa je izlet, ki je več kot to, ki je več kot klasičen izlet ali ekskurzija in na katerega spomini ne zbledijo nikoli. Seveda je govora o enem in edinem – maturantskem izletu.

Šumenje morskih valov, razposajeni dijaki, ki so željni plesa in zabave, vonj po morju in soncu in romantični sončni zahodi, ki kar kličejo po še eni nepozabni zabavi na plaži. Vsekakor je maturantski izlet enkratna dogodivščina, ki je ne gre zamuditi.

Izlet skozi oči bivše dijakinje Teje

Sploh ne vem kje naj začnem, vse je bilo popolno in še vedno se velikokrat spomnim na naš brezskrbni, nori teden na Krfu v Grčiji.

Približno leto dni pred odhodom na maturantski izlet smo stopili v kontakt s predstavnikom agencije, ki skrbi za organizacijo potovanj za mlade že vrsto let. Takoj po tem, ko nam je pokazal predstavitveni video sem vedela, da hočem to doživeti tudi jaz. Želim biti del naslednjega maturantskega doživetja.

Kmalu po predstavitvi so sledile prve prijave, roditeljski sestanek za naše sponzorje, starše seveda. Vznemirjenje pred odhodom se je le še stopnjevalo. Še zadnji nakupi, nove kopalke, pakiranje kovčka, ki je že itak pokal po šivih, poljubček v slovo in že smo bili na ladji proti Grčiji ter nestrpno pluli proti, zdaj lahko rečem, najbolj noremu tednu do sedaj.

Imeli smo super vodnika, ki je ves čas skrbel, da je bila na avtobusu dobra atmosfera, da smo se še bolj povezali kot skupina in da smo od izleta odnesli veliko znanja in zanimivih informacij o Grčiji, njeni zgodovini in glavnih znamenitostih.

Vsak dan je bil novo, čudovito poglavje zase. Spoznavanje najlepših plaž, kar sem jih kdaj koli videla, vrhunska organizacija tematskih večernih zabav. Tema ene zabave je bila vrnitev v čas Antike in vsem znanih, grških boginj in bogov. Nikoli ne bom pozabila kako smo se nasmejali, ko smo iz navadnih rjuh kreirali najbolj odbite toge in tunike. Še boljši vpogled v grško kulturo in kulinariko smo dobili na čisto pravi grški večerji, kjer nas je cel večer spremljala beseda »Yamas« in kmalu smo se vsi opogumili ter se preizkusili v znamenitem grškem plesu – sirtakiju. Dnevi so kar hiteli mimo in že je bila tu zadnja, meni najbolj čustvena zabava, Grafik party. Drug drugemu smo na majice pisali skrivna sporočila in vtise iz celotnega izleta.

Zelo sem hvaležna za to izkušnjo, ki je res nikoli ne bom pozabila in jo priporočam čisto vsem.

Mondial Travel svetuje

Maturantski izlet je izvrstna priložnost, da dijaki zunaj domačega okolja preživijo čas s svojimi sošolci in prijatelji ter se še bolj povežejo in ustvarijo skupne nepozabne spomine. Naši izkušeni vodniki in animatorji se vedno znova maksimalno potrudijo, da bi dijaki na nov, inovativen, drugačen, a predvsem varen način preživeli čas na izletu. Da pa bo izlet res mnogo več kot le navadni šolski izlet, smo za vas pripravili nekaj smernic:

1.      Vzemite si dovolj časa za razmislek

Z dogovarjanjem glede maturantskega izleta se splača začeti dogovarjati dovolj zgodaj. V osnovi je izlet namenjen razredu kot skupini in nemalokrat prihaja do razhajanj v mnenjih in interesih glede destinacije.

 

2.      Dober glas, seže v deveto vas – pozanimajte se pri drugih

Pri prijateljih, ki so že bili na maturantskem izletu preverite kakšne so bile njihove izkušnje s potovalno agencijo, katero destinacijo so izbrali, kaj jim morda ni bilo všeč in kaj jim je v spominu najbolj ostalo.

 

3.      Predstavitev – kontaktirajte nas

K lažji odločitvi vsekakor pripomorejo predstavitve, ki jih naš predstavnik lahko opravi v vašem mesu ali na vaši šoli. Na licu mesta boste seznanjeni z vsemi informacijami glede programa, okvirnih cen in terminov.

 

4.      Cena

Dobro se pozanimajte kakšna je cena izleta in kaj le ta vključuje ter kako je z doplačili. Naš predstavnik agencije vam lahko naredi izračun za posamezni termin in destinacijo. Na prijavnici potem sami, neodvisno od sošolcev, izberete katera doplačila želite.

 

5.      Roditeljski sestanek

Zaželeno je, da se starši zainteresiranih dijakov udeležijo roditeljskega sestanka, kjer jih seznanimo z vsemi informacijami glede organizacije in poteka izleta. Toplo priporočamo, da spodbudite starše k udeležitvi, saj imajo pogosto drugačna vprašanja kot vi in je prav, da dobijo odgovore nanje.

 

6.      First minute je zakon

Prijava na izlet je možna kadarkoli do razprodaje posameznega termina. Kljub temu, boj priporočamo zgodnjo prijavo, da si zagotovite mesto na destinaciji v željenem terminu. Le ta pa vam prinaša tudi lažje možnosti glede plačila in obročnega plačevanja.

 

7.      Pripravi se na enkratno maturantsko doživetje

Čas je, da doživite izlet, ki je mnogo več ko to. Taste the real fun.

 

8.      Maturantskega izleta je konec, kaj pa zdaj?

Brezskrben teden norih zabav in neprespanih noči, tukaj je zadnji grafik party, zadnji objem v slovo … in maturantskega izleta je konec! Kaj pa sedaj? Naša agencija redno skrbi, da tudi po koncu maturantskega izleta ostaneš del CMT maturantske pravljice. Kmalu po vrnitvi iz destinacije se v prav vsaki regiji organizira »afterparty«, kjer se ponovno vrnemo v antično Grčijo ali pa v donkihotsko Španijo in podoživimo maturantski izlet.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.