Za študente brez »študentske sobe« na voljo Kamrica

Študenti, ki jim ne bo uspelo priti do proste postelje v študentskem domu, lahko sobo ali stanovanje pravočasno poiščejo preko storitve KAMRICA. Najemnikom in najemodajalcem je na voljo tudi brezplačna pravna pomoč.

Borza študentskih sob in stanovanj Kamrica, ki so jo pred leti ustanovili Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), Študentski servis Maribor in Zavod PIP, poleg brezplačnega iskanja sobe oziroma stanovanja, uporabnikom ponuja še številne druge ugodnosti. Kamrica deluje v okviru portala za mlade Dostop.si (www.dostop.si/kamrica), kjer sta zbrana tako ponudba, kot povpraševanje po sobah in stanovanjih (oddaja oglasa je brezplačna). Najemnikom in najemodajalcem pa Zavod PIP brezplačno nudi še pravno pomoč, posredovanje pri sklepanju najemnih razmerij, pripravo najemne pogodbe, posredovanje v primeru spora, pa tudi možnost arhiviranja najemnih pogodb.

KAMRICA je največja baza brezplačnih oglasov za najem oziroma oddajo sob in stanovanj. V dvanajstih letih delovanja je bilo oddanih več kot 45.000 oglasov, od julija 2011 je bilo zabeleženih okoli 5 milijonov ogledov strani ter 1.975.662 obiskov s strani 465.662 različnih obiskovalcev. Spodbudno je še, da se vse več uporabnikov (tako najemodajalcev kot najemnikov) spletne strani odloča za pravno svetovanje, povezano z najemnimi razmerji.
 
Vse informacije o brezplačni posredovalnici sob je mogoče dobiti na telefonski številki 02 234 21 46, na elektronskem naslovu kamrica@dostop.si, osebno v Zavodu PIP ter v vseh enotah Študentskega servisa Maribor. Oglas je moč oddati osebno v Zavodu PIP, po telefonu ter preko spletne strani www.dostop.si/kamrica, kjer se ni potrebno registrirati za podrobnejši ogled prostih sob.
 
ŠOUM opozarja tudi vse študente, da se rok za sprejem in podaljšanje bivanja v študentske domove izteče 16. 8. 2016. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.