Začenja se 29. Poletna šola slovenskega jezika

Intenzivni tečaj slovenščine s pestrim spremljevalnim programom, že 29. Poletna šola slovenskega jezika, se začenja danes na Srednji zdravstveni šoli v Ljubljani. Poletne šole se letos udeležuje 159 udeležencev iz 35 različnih držav, udeleženci pa bodo na tečaju spoznali tudi slovensko literaturo in kulturo.

Med udeleženci poletne šole je tudi 48 udeležencev slovenskega rodu, ki živijo v tujini in so prejeli štipendijo ministrstva za šolstvo in šport, ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo ter urada vlade za
Slovence v zamejstvu in po svetu, so sporočili s Centra za slovenščino kot drugi/tuji jezik.

Udeleženci poletne šole lahko izbirajo med štiritedenskim in dvotedenskim tečajem in izbirnim popoldanskim tečajem, na katerem se bodo pripravili na izpit iz znanja slovenščine.

V organizaciji Centra za slovenščino kot drugi/tuji jezik pa se danes začenja tudi 5. Mladinska poletna šola slovenskega jezika, intenzivni tečaj slovenščine, namenjen mladim od 13 do 17 let. Na Mladinski poletni šoli bo letos 170 udeležencev iz 17 različnih držav, med njimi pa je večina potomcev slovenskih zdomcev in izseljencev, ki jim štipendije podeljujejo ministrstvo za šolstvo in šport, zavod za šolstvo in urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.