Začenja se canski filmski festival

Kristin Scott Thomas bo kot gostiteljica danes, 12. maja odprla 63. mednarodni filmski festival v Cannesu.
Družbo bodo britanski igralki, znani po filmih Angleški pacient, Šepetati konjem in drugih, delal predsednik mednarodne žirije Tim Burton in drugi člani žirije. 23. maja bo Kristin Scott Thomas vodila tudi sklepno slovesnost in podelitev nagrad.
Kot vemo, bo uvodni film letošnjega Cannesa Robin Hood britanskega režiserja Ridleyja Scotta, ki bo s premiero na festivalu začel tudi svojo pot po Franciji, medtem ko bo drugod po svetu na sporedu od 14. maja dalje. V glavnih vlogah so nastopili Russell Crowe, Cate Blanchett in Max von Sydow. Film bodo predvajali zunaj tekmovalnega programa.
Okrog nove ekranizacije Robina Hooda se že kar nekaj časa ‘dvigujejo meglice’. Najprej so leta 2008 sporočili, da je produkcija filma za nekaj časa oddložena, zaradi težav s krajem snemanja in s scenarijem. Poleg tega naj bi sprva gospodičino Marian (tisto, v katero se Robin zaljubi) igrala Sienna Miller, na neki točki dogovarjanj in razdeljevanj vlog pa so Russlla Crowa vzeli kot mogočega kandidata za obe pomembnejši vlogi; Robina Hooda in Nottinghamskega šerifa. Končno je vloga zlobca pripadla Matthewu Macfadyenu, ki ga poznamo kot gospoda Darcyja iz Prevzetnosti in pristranosti s Keiro Knightley v glavni vlogi.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.