Državno prvenstvo v pomnjenju

Izobraževalno razvojni zavod Univerzum Minerva, v sodelovanju z Nacionalnim svetom miselnih športov Slovenije, po uspešno izveden državnem prvenstvu v pomnjenju »Memoriada 2000«,

objavlja RAZPIS za drugo odprto državno prvenstvo v pomnjenju za posameznike »Memoriada 2010«, ki bo potekalo v soboto, 3. julija 2010.

Udeležba na državnem prvenstvu je namenjena vsem, ki želijo preizkusiti svoj spomin, ne glede na starost ali izobrazbo. Tekmovalne discipline so zasnovane tako, da se merijo le spominske sposobnosti tekmovalcev v posameznih starostnih skupinah. Tekmuje se v pomnjenju v 10 disciplinah (pomnjenje binarnih števil, naključnih števil, datumov zgodovine in prihodnosti, obrazov in imen, naključnih besed, abstraktnih slik, 10 minutnih kart, govorjenih števil, polurnih števil in hitrostnih kart), po pravilih Svetovne organizacije miselnih športov (World Memory Sports Council).

Vsi tekmovalci prejmejo praktične nagrade in priznanja za udeležbo na državnem prvenstvu v pomnjenju Memoriada 2010. Prvi trije skupno uvrščeni tekmovalci iz Slovenije prejmejo denarno nagrado ter pridobijo možnost udeležbe na svetovnem tekmovanje v pomnjenju (The 2010 World Memory Championships), ki poteka na Kitajskem med 21. in 27. avgustom 2010. Novega svetovnega prvaka in zmagovalce posameznih disciplin čakajo denarne nagrade v vrednosti 92.000 ameriških dolarjev.

Univerzum Minerva zbira prijave za državno prvenstvo do 19. junija 2010. Predprijave so možne na telefonski številki 02 234 21 30 ali 051 244 399 oziroma na elektronskem naslovu info@memoriada.eu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.