Začenja se mesec mednarodnih izzivov ŠOU v Ljubljani

V tednu ob svetovnem dnevu študentov se danes 19. novembra 2009 začenja že tradicionalni Mesec mednarodnih izzivov ŠOU v Ljubljani, pod okriljem katerega se bo do 10. decembra zvrstila vrsta brezplačnih dogodkov za tuje in slovenske študente.
Začetek Meseca mednarodnih izzivov ŠOU v Ljubljani bo vesel – za domače in tuje študente se bo zgodil tako imenovani 1st Big International party, bo danes, 19. novembra 2009, ob 22. uri v Klubu K4. Mladi se bodo spoznavali in družili v ritmih disco glasbe, vstop na dogodek je prost, zaželena pa oblačila v slogu 70., 80. let.

Drugi teden Meseca mednarodnih izzivov ŠOU v Ljubljani bodo zaznamovali Improligaši z dogodkom Improligaši kličejo tujino (četrtek, 26. 11. 2009, ob 21. uri, Klub K4), kjer se bodo s pomočjo Skype konference povezali s slovenskimi kolegi, ki so v tujini, in iz prve roke izvedeli vse podrobnosti dela, študija ali študentskega življenja v posamezni državi. Tuji in domači študentje bodo lahko nastopili tudi na karaokah, ki bodo v ponedeljek, 23. 11. 2009, ob 22. uri, v Parlament pubu.

Najpomembnejši dogodek tretjega tedna Meseca mednarodnih izzivov ŠOU v Ljubljani bo t. i. sejem informacij o študiju v tujini z naslovom Te mika tujina (četrtek, 3. 12. 2009, od 17.00 do 18.30, Center Evropa), kjer bodo na enem mestu zbrani predstavniki vseh mednarodnih programov izmenjav (CMEPIUS, STA, Voluntariat ipd.), ki so na voljo slovenskim študentom. Odgovarjali bodo na vsa njihova vprašanja v zvezi s študijem v tujini in jih oskrbeli z vsemi potrebnimi informacijami.

Mesec mednarodnih izzivov ŠOU v Ljubljani se bo zaključil s tradicionalnim dogodkom International dinner (četrtek, 10. 12. 2009, ob 21. uri, Klub K4), na katerem bodo tuji študentje v Sloveniji predstavili kulinarične dobrote držav, iz katerih prihajajo, in tako udeležencem omogočili spoznavanje njihovih kultur na nekoliko drugačen, predvsem pa zelo okusen način. Mednarodna večerja se bo nato nadaljevala v International party, ki bo postal tradicionalen vsakomesečen mednaroden družaben in zabaven dogodek.

Več informacij o Mesecu mednarodnih izzivov ŠOU v Ljubljani na www.sou-lj.si in www.temikatujina.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.