Mariborski študentje nadaljujejo z jesenskim čiščenjem okolice domov starejših občanov mesta Maribor

Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo v četrtek, 19. novembra 2009 izvedla drugi del projekta Jesensko čiščenje in urejanje okolice domov starejših občanov mesta Maribor.
Na ta način želi pomagati tistim ostarelim in invalidnim občanom, ki si sami ne morejo očistiti in urediti okolice svojih domov. Študentje bodo tako starejšim občanom kosili travo, cepili drva, okopali vrtove in čistili smeti okoli domov. Pri projektu bodo sodelovali sodelavci ŠOUM in ostali študenti. Projekt poteka v sodelovanju s Centrom za pomoč na domu, ki je izbral tiste občane, ki so pomoči resnično najbolj potrebni. V okviru omenjenega projekta, pa so študentje 4. novembra že pomagali invalidni osebi pri selitvi.

»Po uspešno zaključenem prvem delu, s katerim smo omogočili invalidni gospe večji prostor in boljše gibanje v lastnem stanovanju, bomo pomoč ponudili še ostalim starejšim občanom mesta Maribor. S skupnimi močmi bomo poskrbeli da bo njihova okolica domov čista in pripravljena na zimo. Ne smemo pozabiti, da s tovrstnimi aktivnostmi spodbujamo študente in ostalo populacijo, da priskočijo na pomoč tisitm, ki jo najbolj potrebujejo«, je povedal vodja projekta Matic Kirbiš.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.