Začela se je Simbioza

Od 21. do 25. oktobra se bodo odvile že 3. Simbioza delavnice, ki bodo tudi letos v duhu medgeneracijskega sodelovanja povezale Slovenijo. Delavnice, ki bodo ponudile možnost izobraževanja o osnovah računalništva in mobilne telefonije, bodo potekale na številnih lokacijah po celi Sloveniji in sicer v dopoldanskem (9.00 – 12.00) in popoldanskem (16.00 – 18.00) času. Na delavnicah se bodo tekom tedna udeležencem in prostovoljcem pridružili številni gostje, ki v projekt verjamejo in mu želijo izraziti podporo. Na dogodku pa bodo tudi na voljo za izjave.

 

TOREK, 22. 10. 2013

 • Popoldanske delavnice v Mestni knjižnici Kranj (Gregorčičeva ulica 1, Kranj) se bo ob 17.30 uri udeležila mag. Alenka Bratušek, predsednica vlade Republike Slovenija.
 • Na Simbioza delavnici na Osnovni šoli Martina Krpana (Gašperšičeva 10, Ljubljana) bosta ob 16. uri vse zbrane nagovorila Karel Erjavec, minister za zunanje zadeve, inZlatko Lagumdžija, minister za zunanje zadeve v Bosni in Hercegovini.

 

 • Na delavnici v Medgeneracijskem centru (Dunajska cesta 11, Ljubljana) bo ob 16. uri zbrane nagovoril Bogdan Benko, državni sekretar Ministrstva za zunanje zadeve.

 

 • Popoldansko delavnico na Pravni fakulteti (Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana) bo ob 16. uri obiskal Paul van Oostveen, namestnik veleposlanika kraljevine Nizozemske.

 

SREDA, 23. 10. 2013

 • V sredo ob 8.30 pričnemo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani (Kardeljeva ploščad 17, 1000 Ljubljana s predstavitvijo gospodarskega konzorcija SODELUJMO. Srečanje bo otvorila dr. Tatjana Dragovič, mednarodno priznana trenerka, predavateljica leta, ki bo predstavila mednarodni projekt Career plan 50+ podprt s strani Evropske unije. Uvod v okroglo mizo bo predstavljala raziskava Motivacija za medgeneracijski prenos znanja: primer projekta Simbioza, ki jo je na podlagi lanske akcije Simbioza izvedel izr. prof. dr. Robert Kaše s sodelavci.

  Sledi predstavitev projekta Simbioza z govorci: Ana Pleško, vodja projekta Simbioza, Rok Zupančič, predsednik Slovenske kadrovske zveze ter Žiga Vavpotič, pobudnik projekta Simbioza.

 • Na dopoldanski delavnici na Osnovni šoli Ledina se bo ob 9. uri kot prostovoljka pridružila Irena Pavčič, ambasadorka projekta Simbioza.

 

ČETRTEK, 24. 10. 2013 

 • Na delavnici na Fakulteti za matematiko in fiziko (Jadranska ulica 19, Ljubljana) bo kot tečajnica od 16. ure dalje sodelovala Manca Košir, ambasadorka projekta bo sodelovala kot tečajnica.

 

PETEK, 25. 10. 2013 

 • Gost na dopoldanski delavnici v Biotehniškem izobraževalnem centru, gimnaziji in veterinarski šoli (Cesta v Mestni log 47, Ljubljana) bo od 9. ure dalje Mitja Bervar, predsednik Državnega sveta.
 • Na popoldanski delavnici v Domu upokojencev Domžale (Karantanska cesta 5, Domžale) bo vse zbrane ob 16. uri nagovorila dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
 • Popoldanskih delavnic v Medgeneracijskem centru (Dunajska 22, Ljubljana) se bo ob 17.30 uri kot gost udeležil dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.