Začenjajo se predizbori študentskega festivala ŠOUROCK ’12

Prvi predizbor je bil v ponedeljek, 26. marca 2012 v Študentskem kulturno prireditvenem centru Štuk.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru pričenja z novo sezono študentskega festivala ŠOUROCK ’12. Prvi v sklopu predizbornih koncertov za izbor najboljše študentske / dijaške glasbene rock skupine, je bil v ponedeljek, 26. marca 2012 v Študentskem kulturno prireditvenem centru Štuk. Med seboj so se pomerile skupine Kontinoom, Damage Zone, Wrong moose, Pseudo in Skeebeep. Na ta način želi ŠOUM pomagati mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagraditi za ustvarjalnost. Na letošnji natečaj se je prijavilo 30 glasbenih skupin. ŠOUM je doslej v okviru ŠOUROCK-a omogočila že več kot 190 mladim skupinam iz vse Slovenije, da se predstavijo pred širšo publiko.

 

Glasbene skupine, ki so bile izbrane na podlagi demo posnetka in opisa, se bodo pomerile na petih predizborih, 26. marca, 2., 10., 16. in 23. aprila 2012. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 7. maja 2012 v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK.

 

ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja ŠOUROCK ’12, ki jo bo izbrala strokovna žirija, zagotovila snemanje singla, promocijski material po izbiri zmagovalcev, prav tako pa nastop na Lampiončkih, Škisovi tržnici v Mariboru 2012, na prireditvi ŠOUOFF in na Mladininem odru v okviru Festivala Lent 2012. Razpis je objavljen na spletni strani www.sourock.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.