Vabilo na predavanje ‘Aktivno ustvarjalno življenje Petra Florjančiča z inovacijami zaposluje ljudi vseh generacij’

Peter Florjančič je eden najbolj znanih slovenskih izumiteljev s približno 400 prijavljenimi patenti, od katerih jih je realiziranih 41.

Med njegove najvidnejše izume štejejo okvirčki za diapozitive, plastična zadrga, pršilec na steklenički za parfum, ročne statve, vžigalnik s prižiganjem ob strani, zapiralni sistem pri stroju za brizganje plastike, smučarski tobogan. Leta 1957 je izumil, ne pa tudi izpopolnil avtomobilski airbag. Večji del svojega izumiteljskega ustvarjanja je opravil v tujini (predvsem v Švica, Monako), kjer je osebno spoznal ene najbolj znanih oseb svojega časa (egiptovski kralj Faruk, Audrey Hepburn, Frank Sinatra, Salvadore Dali …). Danes je tako neusahljiv vir zanimivih informacij in nasvetov za vedoželjno mlado generacijo.

 

Več o Petru Florjančiču in njegovi zelo zanimivi življenjski zgodbi si lahko preberete tudi v intervjuju objavljenem na strani  https://www.student.si/preberi-si/aktualno/peter-florjancic-kljucni-so-pogum-vera-v-svoj-uspeh-in–sreca.html

 

Dogodek bo v četrtek, 5. aprila 2012, ob 15. uri v CENTRU EVROPA, Dalmatinova 4, Ljubljana.

– Dogodek je za udeležence brezplačen
– Vsak udeleženec dobi brezplačno zadnjo inovacijo Petra Florjančiča
– Pisatelj Edo Marinček bo prodajal knjigo Petra Florjančiča Ideja za Milijon, ki jo bo po dogodku Peter Florjančič tudi osebno podpisal

– Na dogodek se je potrebno vnaprej prijaviti – prijave pošljite do srede, 4. aprila 2012, na e-naslov boznar.blaz@gmail.com. Dvorana sprejme 50 udeležencev, zato pohitite s prijavami!

 

Lepo vabljeni!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.