Študenti na Dnevu varne vožnje na Vranskem

Tečajniki bodo podrobneje spoznali svoje vozilo v različnih vremenskih in drugih razmerah, ki vplivajo na obnašanje vozila.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru organizira za študente Dan varne vožnje, ki bo v torek, 27. marca 2012, na poligonu centra varne vožnje AMZS na Vranskem. »Mladi vozniki so prepogosto vključeni v prometne nesreče. Želimo si, da bi tečajniki s pridobljenim znanjem naslednjič preprečili marsikatero nesrečo, ki bi se lahko končala tragično in tako postali vzor svojim vrstnikom«, je povedal vodja projekta Matic Kirbiš. Strokovno usposobljeni inštruktorji bodo na tečaju nadzorovali in aktivno sodelovali pri izobraževanju udeležencev, z različnimi napotki in praktičnimi demonstracijami. Projekta, ki poteka v okviru Meseca študentskih doživetij, se bo udeležilo 40 študentov in dijakov.

 

Na poligonu AMZS na Vranskem bodo tečajniki, s pomočjo izkušenih inštruktorjev, podrobneje spoznali svoje vozilo v različnih vremenskih in drugih razmerah, ki vplivajo na obnašanje vozila. Naučili se bodo pravilno zavirati na vozišču, kjer po eni strani drsi, pravilno izpeljati ovinke in kako zavirati v njih, ukrepati pri zanašanju vozila, zavirati in hkrati tudi izogib oviram.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.