Začetek študijskega leta!

Dejavnosti Študentske organizacije Univerze v Ljubljani so vsako leto na začetku novega študijskega leta osredotočene predvsem na informiranje študentov o študiju in obštudijskih dejavnostih. V mesecu oktobru bo največ študentov obiskalo točke subvencionirane študentske prehrane (SŠP), velik obisk bo zabeležila Študentska svetovalnica, na veliko vprašanj študentov pa bo odgovarjal tudi brezplačni študentski telefon 080 98 67.

 

Bruci bodo od prihodnjega tedna naprej na točkah SŠP prejemali tako imenovane ŠOU mape z informativnim gradivom. Informiranje študentov bo še posebej intenzivno v prvih tednih novega študijskega leta.  

 

Ana Pleško, predsednica ŠOU v Ljubljani: »Študentom bomo z vsemi informacijami na voljo že v ponedeljek, tretjega oktobra, na stojnici na Prešernovem trgu. Pomoč lahko poiščejo tudi v Študentski hiši SRCe na Židovski stezi 6 v središču mesta in na brezplačnem študentskem telefonu 080 98 67. Pokličejo ali obiščejo lahko nas lahko še na sedežu organizacije na Kersnikovi 4, kjer prav tako deluje Študentska svetovalnica, kjer bodo dobili predvsem informacije o študiju, bivanju, štipendiranju, zavarovanju in drugih področjih študentske sociale in zdravstva, pa tudi o vseh ostalih obštudijskih projektih ŠOU v Ljubljani.«

 

Študentska svetovalnica, ki deluje pod okriljem ŠOU v Ljubljani, študentom nudi brezplačno pravno in socialno svetovanje, svetovanje za študij v tujini, psihološko svetovanje, svetovanje študentskim družinam ter informacije o dejavnostih  ŠOU v Ljubljani in njegovih zavodov, pod njenim okriljem deluje tudi brezplačna posredovalnica sob m2. Nasvet lahko študentje v Ljubljani dobijo:

–          na Kersnikovi 4, kjer deluje matična enota z vsemi oblikami svetovanja

–          v Študentski hiši SRCe na Židovski stezi 6, kjer je študentom v socialni ali kakršni koli drugi življenjski stiski omogočeno tudi začasno bivanje.

 

Študentska svetovalnica deluje tudi na spletu in na Facebooku, veliko koristnih informacij o študiju in obštudijskih dejavnostih pa bodo študentje našli tudi na spletni strani ŠOU v Ljubljani in na Facebook strani ŠOU v Ljubljani.

 

Poleg odgovorov na osnovna vprašanja bo ŠOU v Ljubljani študente seznanjal tudi z možnostmi   obštudijskega delovanja, ki jim ga organizacija skupaj s svojimi zavodi ponuja skozi vse študijsko leto. Že v oktobru se bodo zvrstili študentska krvodajalska akcija, dva zaposlitvena torka, delavnica za

 

 

otroke študentskih družin in teden odprtih vrat ŠOU športa. Na začetku novega študijskega leta bo v okviru Mednarodne pisarne ŠOU v Ljubljani zelo aktivna tudi Recepcija, ki skrbi za tuje študente. V jesenskem semestru namreč v Ljubljano prihaja več kot 600 tujih študentov. Konec meseca bo na vrsti tudi največje slovensko brucovanje Bruc 2011.

 

Ana Pleško, predsednica ŠOU v Ljubljani: »Temeljna naloga ŠOU v Ljubljani je pomagati študentom pri čim lažji in čim hitrejši vključitvi v študentsko življenje. Na prvem mestu je študij, a ob tem jim tudi svetujemo, naj bodo aktivni tudi v prostem času, predvsem naj ga zapolnijo z obštudijskimi dejavnostmi kot so tečaji, športne aktivnosti, civilno-družbene dejavnosti, pa tudi zabava.«

 

ŠOU v Ljubljani želi vsem študentom prijeten začetek novega študijskega leta, uspešen študij in nepozabna študentska leta!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.