Dostop!

Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo tudi letos, ob začetku novega študijskega leta, pripravila obširno informativno akcijo »DOSTOP«, s katero želi izraziti dobrodošlico brucem in jim zagotoviti vse informacije, ki jih potrebujejo za uspešno vključitev v študentsko življenje. Prve dni študijskega procesa bodo bruci Univerze v Mariboru pred svojimi matičnimi fakultetami prejeli Študentsko mapo Dostop, z najpomembnejšimi informacijami o študentskem življenju na Univerzi v Mariboru. Na spletni strani www.dostop.si/prirocnik11 pa je vsem študentom na voljo spletni študentski priročnik z informacijami o študiju, študentskem standardu ter obštudijskih in interesnih dejavnostih študentov na Univerzi v Mariboru.

 

»Skrb za informiranost in obveščenost študentov Univerze v Mariboru je ena temeljnih nalog Študentske organizacije Univerze v Mariboru. S tovrstnim informiranjem želimo študentom naše univerze čim bolj pomagati pri hitrejši in lažji vključitvi v študentsko življenje, ob tem pa jim želimo sporočiti, da se lahko na nas obrnejo vedno, ko potrebujejo pomoč, nasvet ali informacije«, je ob predstavitvi akcije informiranja brucev poudaril predsednik ŠOUM Žiga Schmidt. 

 

Študentsko mapo DOSTOP bodo bruci Univerze v Mariboru prejeli pred svojimi fakultetami prve dni študijskega procesa. Ob rokovniku, ki bo shranjen v priročni mapi, bodo bruci med drugim prejeli še zemljevid mesta Maribor, kemični svinčnik in brisalec za ekran mobilnega telefona. V spletnem študentskem priročniku, objavljenem na spletnem naslovu www.dostop.si/prirocnik11, pa bodo študentje dobili vse informacije študiju, pravicah in dolžnostih študentov, ki jih imajo pri študijskem procesu, štipendiranju, bivanju in vseh ostalih elementih študentske socialne varnosti. Poleg osnovnih, za uspešen študij nujnih informacij, so v priročniku predstavljene še številne možnosti za preživljanje prostega časa v univerzitetnem mestu Maribor, med njimi kopica obštudijskih dejavnosti, ki jih skozi vse leto pripravlja Skupina ŠOUM.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.