Zadnja Odprta kuhna letos

Jutri, 27. oktobra, bo na Pogačarjevem trgu še zadnjič to sezono zadišalo iz loncev Odprte kuhne.

V petek, 27. oktobra, se bo kulinarični vrtiljak Odprte kuhne še zadnjič to sezono zavrtel na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. Na sklepnem dogodku bo sodelovalo 35 različnih ponudnikov, ki bodo obiskovalce, poleg priljubljenih klasik, razveselili tudi z jesensko obarvanimi dobrotami, kot so lečina čorba, domača dimljena klobasa in kruhov hren z ocvirki, kuhano vino, gobova juha ali pečen krompir s slanino. Zadnje petkovo druženje ob najboljši ulični hrani izpod rok najboljših slovenskih kuharskih mojstrov se bo začelo ob 10. uri in končalo ob 21. uri.

 

S tem se bo zaključila že peta sezona delovanja te gurmanske in turistične senzacije v prestolnici, katere stojnice so letos obiskali mediji, blogerji in dobrojedci z vsega sveta. To je središču mesta ob petkih nadelo še posebej zabaven in kozmopolitski pridih. »Da ne bo pomote: naši najbolj cenjeni obiskovalci so domačini. Zavedamo se, da brez njihove podpore Odprta kuhna ne bi bila to, kar je. Smo pa ponosni, da projekt igra pomembno vlogo pri umeščanju Slovenije na kulinarični zemljevid sveta, kar je tudi eden naših ciljev. Letos tako skoraj ni minil petek, da Odprte kuhne ne bi obiskala kakšna mednarodna medijska ekipa. Za dobro urico so prišli s kanadske Ocean TV in ostali pol dneva, zabavno je bilo z ekipo japonske televizije, precej smo se nasmejali tudi simpatičnim nesporazumom ob gostovanju finske javne televizije in se za več ur zaklepetali z dopisnikom priznane britanske medijske hiše Monocle. Seveda ne morem mimo New York Timesa, ki je Odprto kuhno vključil v svoj prispevek o 36 urah v Ljubljani, prispevkov kulinaričnih in potovalnih blogerjev pa je toliko, da jim komaj še sledimo,« je pred zadnjim dejanjem 5. sezone Odprte kuhne povedala vodja projekta Alma Kochavy.

 

V sedmih mesecih kar 37 dogodkov širom Slovenije

Od 24. marca dalje, ko je Odprta kuhna ob skoraj poletnih temperaturah vstopila v svojo 5. sezono, je najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas slikoviti Pogačarjev trg napolnila kar 27 petkov. »Vreme nam je bilo letos res izjemno naklonjeno, še posebej smo se razveselili prijetnih temperatur indijanskega poletja, ki so omogočile, da se lahko družimo še globoko v jesen. Poleg dogodkov v Ljubljani smo se z našo kulinarično karavano podali tudi na pet gostovanj v Celje, tri gostovanja v Novo Gorico ter dve v Koper, kjer nam je vreme še najbolj ponagajalo. Vsako mesto je nekaj posebnega in ima svojstveno energijo, zato so gostovanja vedno zabavna. Vsekakor pa so bili zame vrhunci sezone 100. Odprta kuhna v Ljubljani; obisk svetovno priznanega in z Michelinovimi zvezdicami nagrajenega chefa Massima Botture ob Tednu nezavržene hrane; ter naše prvo gostovanje na Ptuju, nad mestom in njegovo energijo sem bil resnično navdušen,« je sezono na kratko strnil Lior Kochavy in dodal, da je v peti sezoni sodelovalo skoraj 80 različnih ponudnikov z vseh koncev države.

 

Zimo bo ekipa Odprte kuhne kot običajno izkoristila za polnjenje kreativnih baterij, iskanje novih ponudnikov in prijateljska srečanja z obstoječimi ponudniki, »spomladi pa se polni novih idej zopet vidimo. Naš cilj še naprej ostaja najširši javnosti predstavljati vrhunsko ulično kulinariko izpod rok najboljših slovenskih kuharskih mojstrov ter obiskovalkam in obiskovalcem nuditi resnično izjemno družabno doživetje,« je napovedal Lior Kochavy.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.