Zakaj na Ekonomsko fakulteto?

Kaj mora imeti fakulteta, da jo izberem? Kaj je posebnega na Ekonomski fakulteti?

Od izbrane fakultete lahko pričakuješ, da ti bo nudila odličen program, študente poučevala z učinkovitimi in modernimi metodami študija, delala na najbolj zanimivih primerih iz prakse. To je samoumevno.

Na kar smo na Ekonomski fakulteti še posebej ponosni, je naša internacionalizacija študija.

Na Ekonomski fakulteti boš spoznal/spoznala ugledne mednarodne profesorje, se družil s številnimi tujimi študenti, lahko boš šel na študij v tujino, pridobil dvojno diplomo ali poslušal predavanja v angleškem jeziku kar doma.

 

Kakšne so prednosti študija na Ekonomski fakulteti? Kaj so mednarodne akreditacije? So pomembne za moj študij?

Akreditacija označuje priznanje, odličnost. Je proces, v katerem mora šola zagotovi najboljšo kvaliteto študija.

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je trojno mednarodno akreditirana šola in je edina v širši regiji, ki je postala del elitne skupine trojno akreditiranih šol – EQUIS, AACSB in AMBA. Ta dosežek jo umešča med 1 % najboljših poslovno-ekonomskih šol v svetu.

 

Kako izberem določen študijski program?

Ekonomska fakulteta razpisuje kar 17 različnih magistrskih programov, zagotovo ti bo kakšen blizu. Ob izbiri programa pa je pomembno, da poznaš svoje preference. Za vse tiste, ki se srečujejo z manjšimi dvomi, je na voljo zabavna aplikacija Moj študij = Moja izbira.

 

Ali želim študirati v angleškem jeziku? 

Veliko programov druge stopnje poteka v angleškem jeziku. To je enkratna priložnost za vse ambiciozne študente, ki želite razširiti znanje tujega jezika, se približati mednarodnemu študiju že na domači fakulteti ter se pripraviti na študij ali delo v tujini.

Kateri programi študija so najbolj priljubljeni med študenti?

Pričakujemo, da bo največ prijav rednega študija na programe Mednarodnega poslovanja, Trženja, Računovodstva in revizije, Bančnega in finančnega managementa, Podjetništva, Managementa, Turizma, Poslovne informatike ter Denarja in financ. Lahko pa doživimo tudi kakšno presenečenje.

Kako poteka izredni študij? Koliko znaša šolnina?

Na magistrskem študiju na Ekonomski fakulteti je na voljo tudi izredni študij ter posebni programi, ki jih izvajamo zgolj izredno (npr. Management v športu, Management in ekonomika v zdravstvenem varstvu).

Cena za izredni študij na magistrskih programih za en letnik v študijskem letu 2016/17 znaša 3.095,00 EUR, z izjemo nadstandardnega mednarodnega programa Poslovodenje in organizacija (IMB), za katerega šolnina znaša 3.860,00 EUR in skupni magistrski progam Management v turizmu (EMTM), za katerega šolnina znaša 7.000,00 EUR.

 

Kakšne možnosti mednarodne izmenjave mi ponuja študij?

Tudi v študijskem letu 2016/17 Ekonomska fakulteta ponuja veliko število mest na partnerskih univerzah oziroma šolah, na katerih lahko študenti v okviru mednarodne izmenjave opravite del svojega dodiplomskega ali magistrskega študija. Fakulteta je vključena v številne programe mobilnosti študentov. Študenti imate pri izbiri študija v tujini na voljo kar 198 možnih inštitucij, tako v Evropi, kot tudi v drugih državah sveta.

Najobsežnejši program izmenjave je program Erasmus. Mednarodna izkušnja je odlična priložnost, da se v novem okolju naučiš medkulturnosti, novega jezika, začneš vzpostavljati lastno mednarodno mreženje ter si na ta način zagotoviš večjo konkurenčno prednost.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prva prijava na magistrski program poteka do 16. septembra, v kolikor pa bodo ostala še nezasedena mesta, bo mogoče oddati prijavo tudi v drugem roku, do 26.9.2016.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.