ZAKLJUČILA SE JE PRVA SEZONA ŠTUDENTSKE POKER LIGE

Surfers Paradise, Gold Coast Qld, Australia.
Foto: Photoservice iz iStock

• Med 36 tekmovalci je na finalnem turnirju naslov prvaka študentske poker lige osvojil Simon Nemanič.
• Katjuša Nemec, edina ženska predstavnica na finalnem turnirju, je zasedla tretje mesto.

31. maj 2010: Minuli konec tedna se je v Portorožu s finalnim turnirjem zaključila prva sezona Študentske poker lige, ki so jo organizirali pri ŠOU v Ljubljani, v sodelovanju s spletno stranjo PokerNews.si in največjo spletno poker sobo PokerStars. Po približno štirih urah zanimivega dogajanja za poker mizami je naslov najboljšega pripadel Simonu Nemaniču.

Turnirja se je udeležilo 36 študentov, ki so se na finalni dogodek uvrstili prek predhodnih kvalifikacijskih turnirjev v ljubljanskem klubu K4. Zmagovalec Simon Nemanič je že v kvalifikacijah prepričljivo vodil, saj je imel največ žetonov izmed vseh igralcev. V končnem dvoboju se je pomeril z Žigo Babičem in ga tudi zelo hitro zaključil ter tako postal prvak prve Študentske poker lige. Žiga je pristal na drugem mestu, tretje mesto pa je na presenečenje mnogih kot edina ženska udeleženka finalnega turnirja osvojila Katjuša Nemec, ki se je med moško konkurenco odlično znašla in dokazala, da poker še zdaleč ni več le moška igra.

Simon je kot prvouvrščeni na turnirju prejel številne nagrade. Prislužil si je PokerStars komplet poker žetonov, PokerNewsov paket artiklov, tedenski oddih za dve osebi na otoku Krf, bon za izdelavo poker mize v vrednosti 800 evrov in kopalni plašč z napisom »Prvak ŠOU pokra«.

O www.pokerstars.com:

PokerStars (www.pokerstars.com) je največja svetovna on-line poker soba (z več kot 35 milijonov igralcev po svetu). Je prva izbira najboljših svetovih igralcev – s številnimi turnirji, ki potekajo vsak dan. PokerStars je priznan kot spletna stran, ki ponuja najboljšo programsko opremo in zaščito v spletnem poker svetu.

PokerStars:
• je prva on-line poker soba, ki je gostila več kot 37.000 simultanih denarnih iger,
• je razdelil več kot 43 milijard handov,
• je organiziral več kot 200 milijonov poker turnirjev,
• je prišel v Guinnesovo knjigo rekordov kot stran, ki je gostila največji on-line poker turnir – 150.000 igralcev,
• izplača $300 milijonov turnirskih nagrad vsak mesec,
• je imel več kot 265.000 simultano prijavljenih igralcev in se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov kot prva poker stran, ki je presegla število 200.000 simultano prijavljenih igralcev.

PokerStars gosti največjo on-line serijo turnirjev na svetu – World Championship of Online Poker (WCOOP). V šesti sezoni se je odvilo 33 dogodkov, 55.578 prijav iz 119 držav in skupni nagradni sklad $40 milijonov.

PokerStars je uradni sponzor: European Poker Tour (www.ept.com), PokerStars Caribbean Adventure, Latin American Poker Tour (www.lapt.com), Asia Pacific Poker Tour (www.appt.com) in World Cup of Poker.

PokerStars je dom ekipe Team PokerStars Pro, skupine več kot 30 veteranov in vzhajajočih zvezd s celotnega sveta, ki igrajo on-line na PokerStars in so sponzorirani na največjih mednarodnih turnirjih po svetu. Za več informacij prosimo obišči www.pokerstars.com.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.