Predavanje Piera Ferruccija

Piero Ferrucci, mednarodno priznan filozof, terapevt, pisec in sodobni mislec, bo ob izidu prevoda svoje najnovejše knjige naslednji teden obiskal Koper.

Predavanje z naslovom »Vloga lepote v vzgoji in njen vpliv na izgradnjo zdrave osebnosti« bo imel v sredo, 2. junija 2010, ob 20.00 uri v osrednjem prostoru ŠOUP, Pristaniška ulica 3 v Kopru. Predavanje organizirata Akademija za psihosintezo in Zavod CDK v sodelovanju s Centrom za jezike in medkulturno komunikacijo Univerze na Primorskem in Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem.

Piera Ferruccija lahko postavimo ob bok Umbertu Ecu in Jesperju Juulu. Če nam Umberto Eco s svojim ostrim, na trenutke satiričnim filozofskim očesom osvetljuje zgodovino človeka in njegovih dejanj in Jesper Juul z globokim razumevanjem otroka staršem pokaže nove, skoraj revolucionarne možnosti vzgoje, nam Piero Ferrucci s svojo pronicljivo in vedro miselnostjo osvetli in pokaže povsem nove poti možnosti razvoja posameznika in družbe. Glavna odlika Ferruccija in njegovih del je v realističnem pogledu na svet in njegovo delovanje. Vendar se Ferrucci ne podreja njegovim omejitvam, ampak naredi korak naprej in bralcu pokaže načine, kako živeti ustvarjalno, radostno, s smislom prežeto življenje.

V Sloveniji so izšle njegova najbolj prodajana knjiga, prevedena v več kot dvajset jezikov Kdo sem in kaj lahko postanem (What We May Be), Moč prijaznosti – Nepričakovane prednosti sočutnega življenja (The Power Of Kindness) in najnovejša knjiga Lepota in duša – Kako doživetje lepega vpliva na naše življenje (La bellezza e l’anima).

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku, za prevod je poskrbljeno. Vstop je prost, priporočajo pa predhodne prijave na telefonsko številko 041 628 748 (Marta).

Več o Pieru Ferrucciju, njegovi knjigi in dogodkih ob obisku v Sloveniji na spletni strani www.akademija-psihosinteza.org.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.