DAVID GUETTA – ŠTEVILKA 1 MED D.J.-ji

V soboto 22 maja je v Areni v Zagrebu končno nastopil že dolgo pričakovan Francoski DJ in producent David Guetta. Najbolj zaželen DJ na svetu je razgrel množico in potrdil dejstvo, da je trenutno eden najboljših D.J.-ev na tem planetu.
Napolnil je zagrebško Areno in 15 tisoč glavo publiko obnorel s svojimi hiti. Svoj nastop je začel s hitom „Getting over you” in množico pozdravil z besedami: „Zagreb, are you ready?” Občinstvo je bilo več kot pripravljeno, saj je odpelo vse uspešnice, ki so se na radiu in televiziji vrtele v zadnjih letih. Tako npr. „Sexy bitch”, „Love is gone” in lanskoletni poletni hit v sodelovanju s Kelly Rowland, „Love takes over”, s katerim je Guetta osvojil svetovne lestvice. Guetta je publiko navdušil tudi s številnimi uspešnicami drugih D.J.-ev, neverjetnimi svetlobnimi efekti ter sporočili na velikih ekranih v zaodrju. Presenečenje sta bila tudi dva ogromna robota, ki sta po taktih iz odra Arene množico osvetljevala z laserji.
Žurati z Guetto je neprecenljiva izkušnja ter nepozabno doživetje … Kdor je zamudil koncert v Zagrebu, ni panike, ponuja se še ena priložnost, ponovno bo namreč nastopil 13. avgusta v Avstriji.

Zgodba Davida Guette:
David Guetta, francoski house producent in D.J., * 7. november, 1967, Pariz, Île-de-France, Francija. Pravo ime z Grammyjem večkrat nagrajenega francoskega D.J.-ja je David James Guetta. Rodil se je 7. novembra 1967 v Parizu. Že pri 13-ih letih je že začel miksati glasbo, pri 14-ih organizirati zabave v svoji kleti, pri 17-ih pa je začel predvajati hip-hop in house glasbo v nočnih klubih v Parizu. V letih 1988-1990 je delal na pariškem Radiu Nova. Leta 1990 je izdal pesem Nation rap v sodelovanju s francoskim raperjem Sidneyjem Duteilom. V zgodnjih 90-ih pa je nanj močno vplival razvoj house glasbe, tedaj je spoznal tudi Roberta Owensa, kateremu je bila njegova glasba tako všeč, da se je odločil za sodelovanje. 1994. je bil izdan Guettin prvi singel Up & Away, ki pa je doživel le manjši klubski uspeh. Istega leta je spoznal tudi ženo Cathy. 1995. je postal menedžer nočnega kluba Le palace in nadaljeval z organiziranjem zabav. Od leta 1996 je kot prvi Francoz sodeloval tudi pri organiziranju dogodkov na Ibizi. Leta 2001 sta z Joachimom Garraudom ustanovila založbo Gum Productions in tako je izšel njegov 1. hit Just a little more love z vokalno spremljavo Chrisa Willisa. Leta 2002 je izdal istoimenski album ter prodal prek 250.000 kopij, še isto leto pa je navdušil s pesmijo Love Don’t Let Me Go. Na njegovem drugem albumu, Guetta blaster iz leta 2004, je bil hit “The World is Mine”, ki je v Ameriki zasedel prvo mesto kot Best Dance Song. Leta 2007 je izdal album Pop Life, ki je bil zelo uspešen v VB, na Irskem, pa tudi v centralni Evropi. Glavni singel s tega albuma je bil “Love is gone”, ki je dosegel 1. mesto na ameriški Dance lestvici. Leta 2009 je veliko sodeloval s skupino Black Eyed Peas (pesem I gotta feeling, remix pesmi Boom boom pow) in izdal CD One love, na katerem so uspešnice poletja When love takes over in Sexy Chick.

Darin Geržina

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.