10 najboljših in najslabših poklicev prihodnosti

Odločitev o svoji karieri je ena izmed najtežjih, s katero se soočimo v življenju. Interesi in zanimivost sta pomembni lastnosti, toda kateri poklici bodo v prihodnosti najbolj zaželeni in kateri bodo propadli?

Poročilo analitikov poslovnih in osebnih financ Kiplinger je razkrilo, da bo kar 6 od 10 v prihodnjih desetih letih najbolj zaželenih poklicev s področja tehnologije in zdravstva. »Poplava Baby boomerjev, ki so tik pred upokojitvijo, zvišuje potrebe po zdravstvenih delavcih, ki bodo poskrbeli za zdravo delovanje starejših umov in teles,« je povedal izvršni urednik portala Kiplinger Mike DeSenne. »Prav tako pa ne moremo spregledati rastočega zanašanja na računalnike, pametne telefone in druge naprave.«

Na drugi strani pa najslabše kaže poklicem v proizvodnji. »Nezahtevne proizvodne zaposlitve, kot so tekstilni delavec in operater kovinskih in plastičnih strojev, padajo, ker se te vrste dela selijo v cenejše, manj razvite države, ali pa so tehnološki napredki omogočali bolj učinkovite rešitve z manj delavci,« je povedal DeSenne.

Glavni urednik

Prejšnji članekUniverza v Ljubljani ponavlja razpis za mlade raziskovalce
Naslednji članekIngress – igra, ki osvaja svet
Matjaž Lesjak

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.