Ingress – igra, ki osvaja svet

Svet okrog tebe ni tak, kot se zdi. S temi besedami te glas napovedovalke uvede v popularno mobilno igro Ingress.

Zavzetje ozemlja. Foto: Tadej Kodelja
Zavzetje ozemlja. Foto: Tadej Kodelja

Priljubljenost igre vse bolj narašča zlasti med navdušenci nad znanstveno fantastiko in geolovom (ang. geocaching), pri katerem igralci s pomočjo GPS sprejemnika iščejo in zavzemajo t. i. geotočke ali zaklade. V osnovi je tudi Ingress igra osvajanja ozemlja in posameznih točk oz. portalov.

Za sodelovanje potrebuješ samo pametni telefon s prenosom podatkov in GPS-om. Ob namestitvi aplikacije na svoj telefon moraš najprej določiti svoj vzdevek ter ekipo, v kateri se boš boril za ozemlje, ki sestoji iz portalov in povezav med njimi. Izbiraš lahko med zeleno (Enlightened) in modro (Resistance) ekipo, ki je kasneje ne moreš več spremeniti.

 

Možne operacije na odkritem portalu. Foto: Tadej Kodelja
Možne operacije na odkritem portalu. Foto: Tadej Kodelja

V začetnem treningu se boš najprej seznanil/-a z osnovami igranja, saj ima Ingress sicer zelo kompleksna pravila, ki jih najlaže osvojiš med igro samo. Kot že rečeno, je glavno vodilo igre v odkrivanju portalov. Ti so najpogosteje postavljeni ob raznih zgodovinsko-kulturnih znamenitostih, ki jih je možno zavzeti le s fizično prisotnostjo na izbrani lokaciji. K dinamiki igre lahko tudi sam/-a prispevaš z dodajanjem novih točk.

Večinoma igra poteka v mestih, za osvajanje večjih polj pa se pomembnejše strateške točke nahajajo tudi v hribih. V tem primeru se lahko povežeš še z drugimi igralci iz svoje ekipe, s katerimi lahko ustvarjaš polja, ki sežejo daleč prek meja Slovenije. Ob dobri organizaciji je namreč možno zavzetje celotnega kontinenta. Igra nima konca.

Prejšnji članek10 najboljših in najslabših poklicev prihodnosti
Naslednji članekKatera je bila najbolj nora stvar, ki si jo naredil v svojem življenju?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.