Katera je bila najbolj nora stvar, ki si jo naredil v svojem življenju?

Vsak izmed nas nekje globoko v sebi hrani svoj bucket list, neskončen seznam stvari, ki si jih želimo nekoč doživeti. Pri mnogih se na teh seznamih znajdejo tudi najrazličnejše adrenalinske preizkušnje, ki od posameznika terjajo precej poguma. To je pogosto tudi razlog, da teh želja nikoli ne uresničimo. Kar je velika škoda.

Adrenalinski športi v Sloveniji namreč omogočajo edinstvena doživetja. Če te morda preplavlja občutek ujetosti v svoj vsakdan in bi rad/-a preizkusil/-a nekaj novega ali pa se želiš zgolj noro dobro zabavati, potem ti preostane le ena rešitev: tandemski skok s padalom pri padalskem društvu Prosti pad.

Kako poteka skok v tandemu?

Odskok iz letala. Foto: Prostipad.si
Odskok iz letala. Foto: Prostipad.si

Dogajanje na letališču je na prvi pogled res prava norišnica, vendar vsi člani ekipe svoje delo opravljajo izjemno profesionalno. Med pripravami na skok ti inštruktor najprej dodeli kombinezon in dodatno opremo. Nato te seznani s procedurami v letalu ter opozori na držo telesa med samim odskokom in pristankom. Tudi če si ne zapomniš vseh pravil, kar brez skrbi. Čar tovrstnega skoka je ravno v tem, da se prepustiš in maksimalno uživaš.

Med panoramskim letom se je res nemogoče osredotočiti na lepoto pokrajine v globini, vendar zna izkušena ekipa poskrbeti za sproščeno vzdušje. Napetost in groza pa dosežeta vrhunec, ko se na približno 4000 metrih nadmorske višine odprejo vratca letala, čemur sledi najboljša minuta v tvojem življenju: prosti pad pri hitrosti 200 km/h, ki ga ob mešanici navdušenja in tesnobe spremlja lebdeč občutek popolne svobode. Na višini 1500 metrov pilot tandema nato odpre padalo, ti prepusti krmilne vrvice in omogoči, da jadraš kot ptica čez nebo. Vse do varnega pristanka na zadnji plati.

Zakaj skočiti s padalskim društvom Prosti pad?

Med oblaki. Foto: Prostipad.si
Med oblaki. Foto: Prostipad.si

Dobro uigrano ekipo padalskega društva Prosti pad sestavljajo državni in svetovni prvaki, ki jih odlikujejo leta izkušenj, saj imajo za seboj že več tisoč skokov. Člani društva tvorijo tudi državno reprezentanco v likovnih skokih, ki velja za najbolj elitno padalsko disciplino, njihovi inštruktorji pa so svetovno priznani strokovnjaki.

Poleg tega ti društvo Prosti pad za vse prihodnje skoke s padalom podarja popust, zato kar pozabi na svoj bucket list in podobne nesmisle. Nikar več ne čakaj in raje ukrepaj, še preden se stegneš!

Norih adrenalinskih podvigov ti namreč ni treba zgolj obkljukati s seznama kot enkratno doživetje, ampak jih lahko ponavljaš tudi z vpisom v padalski tečaj pod vodstvom visoko usposobljenih učiteljev padalstva. Adrenalinski skok v tandemu s profesionalnim video posnetkom in fotografijami pa je tudi originalno darilo, ki ga lahko svojim najdražjim pokloniš v obliki darilnega bona.

Proti tlom. Foto: Tadej Kodelja
Proti tlom. Foto: Tadej Kodelja

Kako se lahko prijaviš?

Če te ob misli na to že ščemi v želodcu, ne oklevaj in se norim padalcem pridruži že med 25. in 29. julijem, ko bo v Postojni potekalo petdnevno non-stop skakanje. Prijave zbirajo prek spletnega obrazca ali na elektronskem naslovu info@prostipad.si. Priložnosti za skok bo tudi v prihodnje še veliko.

Novicam o dogodkih društva lahko slediš na njihovi spletni strani prostipad.si ter Facebook strani Prosti pad.

In nikar ne pozabi, da za najdrznejše nebo ni meja. Tam se prava zabava šele začne.

 

Prejšnji članekIngress – igra, ki osvaja svet
Naslednji članekSLOWenc podpira Zavod VOZIM

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.